Posni potaž od brokolija i crvenog sočiva je vrlo jednostavan za pravljenje, a većinu sastojaka verovatno već imate u kući. Možda ćete želeti da napravite i posni potaž od praziluka i krompira. Evo kako da napravite potaž od brokolija i crvenog sočiva!Posni potaž od brokolija i crvenog sočiva je vrlo jednostavan za pravljenje, a većinu sastojaka verovatno već imate u kući. Možda ćete želeti da napravite i posni potaž od praziluka i krompira. Evo kako da napravite potaž od brokolija i crvenog sočiva!
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 srednji luk, isečen na kockice
- 3 čena belog luka, mlevena
- 1/4 kašičice pahuljica crvene paprike
- 130 g crvenog sočiva
- 680 g brokolija, isečenog na cvetove (i stabljike dobro iseckane)
- 880 ml povrtnog bujona
- So, po ukusu
Recept za posni potaž od brokolija i crvenog sočiva
Dinstajte luk
Za posni potaž od brokolija i crvenog sočiva u loncu, zagrejte ulje na srednjoj vatri, dodajte luk i kuvajte dok ne postane providan, oko 5 minuta. Dodajte beli luk i ljuspice crvene paprike, kuvajte još minut ili dok ne zamiriše.
Kuvajte povrće
Dodajte crveno sočivo, brokoli i povrtni bujon. Pomoću zadnjeg dela viljuške ili kašike pritisnite brokoli koliko god možete da ga prekrijete tečnošću. Pustite da provri, pokrijte lonac poklopcem, smanjite vatru i kuvajte 15-20 minuta. Supa je gotova kada sočivo omekša. Začinite po ukusu solju i biberom.
Izblendirajte i servirajte
Izblendirajte prokuvano povrće do željene konzistencije, kada se čorba malo ohladi. Servirajte i uživajte u posnom potažu od brokolija i crvenog sočiva.
Pročitajte i KAKO SE PRAVE POSNE KNEDLE ZA SUPU: Uradite jednu stvar i neće se raspadati
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus