Posni potaž od brokolija i crvenog sočiva je vrlo jednostavan za pravljenje, a većinu sastojaka verovatno već imate u kući. Možda ćete želeti da napravite i posni potaž od praziluka i krompira. Evo kako da napravite potaž od brokolija i crvenog sočiva!Posni potaž od brokolija i crvenog sočiva je vrlo jednostavan za pravljenje, a većinu sastojaka verovatno već imate u kući. Možda ćete želeti da napravite i posni potaž od praziluka i krompira. Evo kako da napravite potaž od brokolija i crvenog sočiva!

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 srednji luk, isečen na kockice
  • 3 čena belog luka, mlevena
  • 1/4 kašičice pahuljica crvene paprike
  • 130 g crvenog sočiva
  • 680 g brokolija, isečenog na cvetove (i stabljike dobro iseckane)
  • 880 ml povrtnog bujona
  • So, po ukusu

Recept za posni potaž od brokolija i crvenog sočiva

15:50
Korak 1

Dinstajte luk

Za posni potaž od brokolija i crvenog sočiva u loncu, zagrejte ulje na srednjoj vatri, dodajte luk i kuvajte dok ne postane providan, oko 5 minuta. Dodajte beli luk i ljuspice crvene paprike, kuvajte još minut ili dok ne zamiriše.

15:52
Korak 2

Kuvajte povrće

Dodajte crveno sočivo, brokoli i povrtni bujon. Pomoću zadnjeg dela viljuške ili kašike pritisnite brokoli koliko god možete da ga prekrijete tečnošću. Pustite da provri, pokrijte lonac poklopcem, smanjite vatru i kuvajte 15-20 minuta. Supa je gotova kada sočivo omekša. Začinite po ukusu solju i biberom.

15:52
Korak 3

Izblendirajte i servirajte

Izblendirajte prokuvano povrće do željene konzistencije, kada se čorba malo ohladi. Servirajte i uživajte u posnom potažu od brokolija i crvenog sočiva.

Pročitajte i KAKO SE PRAVE POSNE KNEDLE ZA SUPU: Uradite jednu stvar i neće se raspadati

BONUS VIDEO

Posni potaž Instagram/courteneycoxofficial

StvarUkusa/L.S.