Posni potaž od brokolija i crvenog sočiva je vrlo jednostavan za pravljenje, a većinu sastojaka verovatno već imate u kući. Možda ćete želeti da napravite i posni potaž od praziluka i krompira. Evo kako da napravite potaž od brokolija i crvenog sočiva!Posni potaž od brokolija i crvenog sočiva je vrlo jednostavan za pravljenje, a većinu sastojaka verovatno već imate u kući. Možda ćete želeti da napravite i posni potaž od praziluka i krompira. Evo kako da napravite potaž od brokolija i crvenog sočiva!
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 srednji luk, isečen na kockice
- 3 čena belog luka, mlevena
- 1/4 kašičice pahuljica crvene paprike
- 130 g crvenog sočiva
- 680 g brokolija, isečenog na cvetove (i stabljike dobro iseckane)
- 880 ml povrtnog bujona
- So, po ukusu
Recept za posni potaž od brokolija i crvenog sočiva
Dinstajte luk
Za posni potaž od brokolija i crvenog sočiva u loncu, zagrejte ulje na srednjoj vatri, dodajte luk i kuvajte dok ne postane providan, oko 5 minuta. Dodajte beli luk i ljuspice crvene paprike, kuvajte još minut ili dok ne zamiriše.
Kuvajte povrće
Dodajte crveno sočivo, brokoli i povrtni bujon. Pomoću zadnjeg dela viljuške ili kašike pritisnite brokoli koliko god možete da ga prekrijete tečnošću. Pustite da provri, pokrijte lonac poklopcem, smanjite vatru i kuvajte 15-20 minuta. Supa je gotova kada sočivo omekša. Začinite po ukusu solju i biberom.
Izblendirajte i servirajte
Izblendirajte prokuvano povrće do željene konzistencije, kada se čorba malo ohladi. Servirajte i uživajte u posnom potažu od brokolija i crvenog sočiva.
Pročitajte i KAKO SE PRAVE POSNE KNEDLE ZA SUPU: Uradite jednu stvar i neće se raspadati
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom