Domaća supa sa knedlama spada u omiljenije i ne može da se zamisli nijedan svečani ručak bez nje. Približava se Badnje veče i svi znaju da taj dan trpeza mora da bude posna, ali to ne znači da morate da se odreknete vaše omiljene hrane. Napravite domaću supu od povrća, a onda dodajte i posne knedle. Jednostavno se pravi, a svima će se dopasti. 

Sastojci:

  • Za supu:
  • 1 crni luk
  • 1 štapić celera
  • 1 celer
  • 1 povrtna kocka za supu
  • Za knedle:
  • 200 g griza
  • 2 kašike brašna
  • 2 prstohvata soli
  • 200 ml vode
  • 1 kašičica kurkume

Recept za posne knedle za supu:

14:04
Korak 1

Spremite supu

Crni luk presecite na pola, pa ispecite polutke na ringli. Stavite u šerpu, pa dodajte oljuštenu šargarepu, celer, seckani štapić celera, a onda sipajte vodu. Kuvajte dok povrće ne omekša, pa pospite suvim začinom i biberom i dodajte kocku supe od povrća. Promešajte i procedite supu, pa u nju dodajte sekcanu šargarepu i štapić celera. 

14:22
Korak 2

Spremite posne knedle

Dok se supa kuva pripremite knedle. Pomešajte griz, brašno, so i kurkumu. Lepo promešajte, pa postepeno sipajte vodu. Mešajte dok se sastojci ne sjedine, a vodite računa koliko vode dodajete jer smesa ne sme da bude ni gusta ni retka. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoje nekih 20-ak minuta, tako se neće raspadati prilikom kuvanja. Zatim kašičicom uzimajte smesu i sipajte u vrelu supu i kuvajte još 10-15 minuta. 

Pročitajte i ovo: Bezglutenske knedle za supu

BONUS VIDEO: 

TikTok/lexbabbcpt Supa za mršavljenje

(StvarUkusa/S.B.)