Domaća supa sa knedlama spada u omiljenije i ne može da se zamisli nijedan svečani ručak bez nje. Približava se Badnje veče i svi znaju da taj dan trpeza mora da bude posna, ali to ne znači da morate da se odreknete vaše omiljene hrane. Napravite domaću supu od povrća, a onda dodajte i posne knedle. Jednostavno se pravi, a svima će se dopasti.
Sastojci:
- Za supu:
- 1 crni luk
- 1 štapić celera
- 1 celer
- 1 povrtna kocka za supu
- Za knedle:
- 200 g griza
- 2 kašike brašna
- 2 prstohvata soli
- 200 ml vode
- 1 kašičica kurkume
Recept za posne knedle za supu:
Spremite supu
Crni luk presecite na pola, pa ispecite polutke na ringli. Stavite u šerpu, pa dodajte oljuštenu šargarepu, celer, seckani štapić celera, a onda sipajte vodu. Kuvajte dok povrće ne omekša, pa pospite suvim začinom i biberom i dodajte kocku supe od povrća. Promešajte i procedite supu, pa u nju dodajte sekcanu šargarepu i štapić celera.
Spremite posne knedle
Dok se supa kuva pripremite knedle. Pomešajte griz, brašno, so i kurkumu. Lepo promešajte, pa postepeno sipajte vodu. Mešajte dok se sastojci ne sjedine, a vodite računa koliko vode dodajete jer smesa ne sme da bude ni gusta ni retka. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoje nekih 20-ak minuta, tako se neće raspadati prilikom kuvanja. Zatim kašičicom uzimajte smesu i sipajte u vrelu supu i kuvajte još 10-15 minuta.
Pročitajte i ovo: Bezglutenske knedle za supu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus