Supa nas leči i okrepljuje, ali nas i podseća na vremena kada smo svi jeli u krugu porodice. Supa ima brojne prednosti: pomaže nam u mršavljenju, ali je i dokazan saveznik u borbi protiv virusa i prehlade. Nju možete jesti kao predjelo, ali i kao glavni obrok.

Sastojci: 

  • 2 glavice crnog luka
  • 1/2 korena celera
  • 2 šargarepe
  • 125 g spanaća
  • 1 kašika margarina
  • 1 l mesnog bujona (kockica supe)
  • 2 sirove kobasice za pečenje
  • 1 veza svežeg zeleniša (peršun, mirođija, mladi luk)
  • 1 šolja graška (smrznutog)
  • so

Priprema: Celer, luk i šargarepu oljuštite i isecite na kruprnije kockice. Spanać operite i isecite na duguljaste komade. U šerpi rastopite margarin i dodajte povrće, pa kratko dinstajte (nekih 5 minuta). U povrće sipati bujon i kuvati još 15 minuta. Sav zeleniš operite, usitnite i dodajte iseckanoj kobasici. Posolite, pa napravite manje knedle. Stavite ih u supu sa povrćem, zajedno sa graškom i kuvajte sve dok knedle ne izbiju na površinu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs