Ukusna užina koju možete da napravite za prijatelje.

Sastojci za 24 štapa:

  • 3 krompira, isečenog na kockice i skuvanog
  • pola male kisele pavlake
  • 25 g zelenog luka, kockice
  • 55 g slanine, kockice
  • 1 kašika soli
  • malo čedar sira, isečenog na trakice
  • ulje
  • so
  • biber

Za pohovanje:

  • brašno
  • jaje
  • prezle

Priprema:

U velikoj posudi sjedinite kuvani krompir, pavlaku, zeleni luk, slaninu, so i biber.

Izmešajte sastojke sve dok ne dobijete pire. Izrežite sir na trake veličine 6 mm. Uz pomoć kašike izvadite smesu krompira i napravite lopticu. Na sredinu stavite trakicu sira i obmotajte krompir oko sira sve dok ne bude ravnomerno pokriven. Napravite štapić od smese.  Zatim ga ubacite u brašno, jaja i prezle. Ako želite možete da ispohujete u rerni ili da ih pržite.

- Ako ćete peći, zagrejte rernu na 200°C.  Stavite štapiće na pleh i prelijte maslinovim uljem i solju. Pecite 15 minuta ili dok se sir u sredini potpuno ne istopi, a spolja dobiju zlatno smeđu boju.

- Ako ćete da pržite, zagrejte ulje i ubacite štapiće. Pržite dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Izvadite ih na ubrus da se ocede i posolite.

Pre jela sačekajte malo da se ohlade.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs