Ukusna užina koju možete da napravite za prijatelje.
Sastojci za 24 štapa:
- 3 krompira, isečenog na kockice i skuvanog
- pola male kisele pavlake
- 25 g zelenog luka, kockice
- 55 g slanine, kockice
- 1 kašika soli
- malo čedar sira, isečenog na trakice
- ulje
- so
- biber
Za pohovanje:
- brašno
- jaje
- prezle
Priprema:
U velikoj posudi sjedinite kuvani krompir, pavlaku, zeleni luk, slaninu, so i biber.
Izmešajte sastojke sve dok ne dobijete pire. Izrežite sir na trake veličine 6 mm. Uz pomoć kašike izvadite smesu krompira i napravite lopticu. Na sredinu stavite trakicu sira i obmotajte krompir oko sira sve dok ne bude ravnomerno pokriven. Napravite štapić od smese. Zatim ga ubacite u brašno, jaja i prezle. Ako želite možete da ispohujete u rerni ili da ih pržite.
- Ako ćete peći, zagrejte rernu na 200°C. Stavite štapiće na pleh i prelijte maslinovim uljem i solju. Pecite 15 minuta ili dok se sir u sredini potpuno ne istopi, a spolja dobiju zlatno smeđu boju.
- Ako ćete da pržite, zagrejte ulje i ubacite štapiće. Pržite dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Izvadite ih na ubrus da se ocede i posolite.
Pre jela sačekajte malo da se ohlade.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus