Ukusna užina koju možete da napravite za prijatelje.
Sastojci za 24 štapa:
- 3 krompira, isečenog na kockice i skuvanog
- pola male kisele pavlake
- 25 g zelenog luka, kockice
- 55 g slanine, kockice
- 1 kašika soli
- malo čedar sira, isečenog na trakice
- ulje
- so
- biber
Za pohovanje:
- brašno
- jaje
- prezle
Priprema:
U velikoj posudi sjedinite kuvani krompir, pavlaku, zeleni luk, slaninu, so i biber.
Izmešajte sastojke sve dok ne dobijete pire. Izrežite sir na trake veličine 6 mm. Uz pomoć kašike izvadite smesu krompira i napravite lopticu. Na sredinu stavite trakicu sira i obmotajte krompir oko sira sve dok ne bude ravnomerno pokriven. Napravite štapić od smese. Zatim ga ubacite u brašno, jaja i prezle. Ako želite možete da ispohujete u rerni ili da ih pržite.
- Ako ćete peći, zagrejte rernu na 200°C. Stavite štapiće na pleh i prelijte maslinovim uljem i solju. Pecite 15 minuta ili dok se sir u sredini potpuno ne istopi, a spolja dobiju zlatno smeđu boju.
- Ako ćete da pržite, zagrejte ulje i ubacite štapiće. Pržite dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Izvadite ih na ubrus da se ocede i posolite.
Pre jela sačekajte malo da se ohlade.
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima