Đuveč je jelo koje se sprema od davnina, a za njegovu pripremu su potrebne jeftine namirnice. Uglavnom se priprema sa paprikom i paradajzom, ali možete da ga obogatite i sezosnski povrćem. Danas vam predlažemo da isprobate i recept za posni đuveč sa povrćem i ječmom koji je odličan za prvu nedelju Uskršnjeg posta kada se preporučuje da se posti na vodi

Sastojci:

  • 200 g očišćenog ječma 
  • 3 paprike 
  • 1 šargarepa
  • 1 tikvica 
  • 1/2 praziluka 
  • 2 čena belog luka
  • 200 ml paradajz sosa

Posni recept za đuveč na vodi:

10:05
Korak 1

Pripremite ječam 

U šerpu sipajte 800 ml vode, pa dodajte ječam. Poklopite i kuvajte dok ne proključa, pa smanjite temepraturu i kuvajte još nekih 45 minuta. 

10:08
Korak 2

Ispržite povrće 

U tiganju na malo ulja propržite seckani praziluk. Kada on omekša dodajte mleveni beli luk, seckanu papriku i šargarepu. Pržite dok povrće ne omekša, pa dodajte seckanu tikvicu. Začinite po želji i promešajte. 

10:08
Korak 3

Pomešajte ječam i povrće 

U tiganj sa povrćem dodajte i ječam, paradajz sos, pa lepo promešajte. Ako je potrebno još malo začinite i služite. 

Pročitajte i ovo: Bakin recept za posni đuveč

BONUS VIDEO: 

Instagram/healthfitnessguide_ Posna salata sa povrćem

(StvarUkusa/S.B.)