Posne tortilje sa crnim pasuljem i kinoom su vrlo lake za pravljenje. Prepune su povrća, kinoe i crnog pasulja, te ukusne za obrok. Možda ćete želeti da napravite i najukusniju posnu proju koja se lako pravi. A evo i kako da napravite posne tortilje sa crnim pasuljom i kinoom!
Sastojci:
- 60 g sušene kinoe
- 95 ml vode + 2 kašike
- 30 ml vode
- 1/2 velikog crvenog luka, isečenog na kockice
- 1 crvena paprika, iseckana na kockice
- 400 g paradajza isečenog na kockice
- 1 srednja tikvica, nasečena na kockice
- 400 g crnog pasulja iz konzerve, oceđenog i ispranog
- 400 g kukuruza, oceđenog
- 30 g korijandera, grubo iseckanog
- 2 kašičice kima
- 1 kašičica ljute paprike u prau
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 kašičice crvenog luka u prahu
- so, po ukusu
- 6 – 8 srednjih tortilja, posnih
Recept za posne tortilje sa crnim pasuljem i kinoom
Prokuvajte kinou
Za posne tortilje sa crnim pasuljem i kinoom u loncu pomešajte kinou i vodu, prokuvajte, promešajte, smanjite toplotu i kuvajte 13 minuta. Skinite poklopac, ostavite da odstoji 10 minuta, razmutite viljuškom. Ostavite na stranu.
Kuvajte povrće
U većem tiganju ili šerpi zagrejte vodu na srednjoj vatri, dodajte luk i dinstajte 4 minuta, dodajte papriku i nastavite da kuvate 2 minuta. Dodajte paradajz, tikvice i kukuruz, kuvajte još oko 3 minuta (kuvajte povrće dok ne omekša koliko želite). Dodajte crni pasulj, kinou, peršun, kim, beli i crni luk u prahu i so, nastavite da kuvate dok se ne zagreje.
Napunite tortilje
Stavite tortilje na ravnu površinu, stavite deo fila u centar, ostavljajući prostora, pa premotajte na pola, preklopite svaki kraj i okrenite tortilju od sebe da je potpuno zatvorite. Servirajte i uživajte u posnim tortiljama sa crnim pasuljem i kinoom!
Pročitajte kako se pravi najbolja posna pica iz tiganja sa paradajzom i veganskom mocarelom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom