Posne tortilje sa crnim pasuljem i kinoom su vrlo lake za pravljenje. Prepune su povrća, kinoe i crnog pasulja, te ukusne za obrok. Možda ćete želeti da napravite i najukusniju posnu proju koja se lako pravi. A evo i kako da napravite posne tortilje sa crnim pasuljom i kinoom!

Sastojci:

  • 60 g sušene kinoe
  • 95 ml vode + 2 kašike
  • 30 ml vode
  • 1/2 velikog crvenog luka, isečenog na kockice
  • 1 crvena paprika, iseckana na kockice
  • 400 g paradajza isečenog na kockice
  • 1 srednja tikvica, nasečena na kockice
  • 400 g crnog pasulja iz konzerve, oceđenog i ispranog
  • 400 g kukuruza, oceđenog
  • 30 g korijandera, grubo iseckanog
  • 2 kašičice kima
  • 1 kašičica ljute paprike u prau
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice crvenog luka u prahu
  • so, po ukusu
  • 6 – 8 srednjih tortilja, posnih

Recept za posne tortilje sa crnim pasuljem i kinoom

13:19
Korak 1

Prokuvajte kinou

Za posne tortilje sa crnim pasuljem i kinoom u loncu pomešajte kinou i vodu, prokuvajte, promešajte, smanjite toplotu i kuvajte 13 minuta. Skinite poklopac, ostavite da odstoji 10 minuta, razmutite viljuškom. Ostavite na stranu.

13:23
Korak 2

Kuvajte povrće

U većem tiganju ili šerpi zagrejte vodu na srednjoj vatri, dodajte luk i dinstajte 4 minuta, dodajte papriku i nastavite da kuvate 2 minuta. Dodajte paradajz, tikvice i kukuruz, kuvajte još oko 3 minuta (kuvajte povrće dok ne omekša koliko želite). Dodajte crni pasulj, kinou, peršun, kim, beli i crni luk u prahu i so, nastavite da kuvate dok se ne zagreje.

13:23
Korak 3

Napunite tortilje

Stavite tortilje na ravnu površinu, stavite deo fila u centar, ostavljajući prostora, pa premotajte na pola, preklopite svaki kraj i okrenite tortilju od sebe da je potpuno zatvorite. Servirajte i uživajte u posnim tortiljama sa crnim pasuljem i kinoom!

Pročitajte kako se pravi najbolja posna pica iz tiganja sa paradajzom i veganskom mocarelom

BONUS VIDEO

TikTok/foodfool Tortilja čips

StvarUkusa/L.S.