Posne tortilje sa crnim pasuljem i kinoom su vrlo lake za pravljenje. Prepune su povrća, kinoe i crnog pasulja, te ukusne za obrok. Možda ćete želeti da napravite i najukusniju posnu proju koja se lako pravi. A evo i kako da napravite posne tortilje sa crnim pasuljom i kinoom!
Sastojci:
- 60 g sušene kinoe
- 95 ml vode + 2 kašike
- 30 ml vode
- 1/2 velikog crvenog luka, isečenog na kockice
- 1 crvena paprika, iseckana na kockice
- 400 g paradajza isečenog na kockice
- 1 srednja tikvica, nasečena na kockice
- 400 g crnog pasulja iz konzerve, oceđenog i ispranog
- 400 g kukuruza, oceđenog
- 30 g korijandera, grubo iseckanog
- 2 kašičice kima
- 1 kašičica ljute paprike u prau
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 kašičice crvenog luka u prahu
- so, po ukusu
- 6 – 8 srednjih tortilja, posnih
Recept za posne tortilje sa crnim pasuljem i kinoom
Prokuvajte kinou
Za posne tortilje sa crnim pasuljem i kinoom u loncu pomešajte kinou i vodu, prokuvajte, promešajte, smanjite toplotu i kuvajte 13 minuta. Skinite poklopac, ostavite da odstoji 10 minuta, razmutite viljuškom. Ostavite na stranu.
Kuvajte povrće
U većem tiganju ili šerpi zagrejte vodu na srednjoj vatri, dodajte luk i dinstajte 4 minuta, dodajte papriku i nastavite da kuvate 2 minuta. Dodajte paradajz, tikvice i kukuruz, kuvajte još oko 3 minuta (kuvajte povrće dok ne omekša koliko želite). Dodajte crni pasulj, kinou, peršun, kim, beli i crni luk u prahu i so, nastavite da kuvate dok se ne zagreje.
Napunite tortilje
Stavite tortilje na ravnu površinu, stavite deo fila u centar, ostavljajući prostora, pa premotajte na pola, preklopite svaki kraj i okrenite tortilju od sebe da je potpuno zatvorite. Servirajte i uživajte u posnim tortiljama sa crnim pasuljem i kinoom!
Pročitajte kako se pravi najbolja posna pica iz tiganja sa paradajzom i veganskom mocarelom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Metalik uskršnja jaja sa sedefastim sjajem po receptu Marte Stjuart
Najlepša uskršnja torta koja se jednostavno pravi
Jednostavna krompir salata koja ide uz svako meso
Posna proja sa kiselom vodom za Veliki petak
Pita sa jajima i spanaćem za Uskrs