Najbolja posna pica iz tiganja ima laganu koru, koja se pravi baš u tiganju i uz to se pravi sa jednostavnim sosom i veganskom mocarelom. Zahteva da joj posvetite određeno vreme u pripremi, ali nećete zažaliti. Možda ćete želeti da napravite i posnu picu od domaćeg testa. A evo ga i recept za najbolju posnu picu iz tiganja!
Sastojci:
Za testo:
- 165 g oštrog brašna
- 1 kašičica suvog kvasca
- ½ kašičice belog luka u prahu
- ½ kašičice soli
- ½ šolje nezaslađenog bademovog mleka
- 1 kašičica javorovog sirupa
Za sos:
- 50 g paradajza isečenog na kockice
- 1 kašika paradajz paste
- ¼ kašičice crvenog vinskog sirćeta
- ¼ kašičice sušenog bosiljka
- ⅛ kašičice sušenog majorana
- ⅛ kašičice šećera
Za sir:
- 160 ml nezaslađenog bademovog mleka
- 60 g kuvanog belog pirinča (hladnog)
- 5 kašika brašna od tapioke (podeljeno)
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika kvasca
- 1 kašičica jabukovog sirćeta
- ¼ kašičice belog luka u prahu
Za nadev:
- 1 kašika kukuruznog brašna
- prelivi po želji
- pečurke
- paprike
- luk
Recept za najbolju posnu picu iz tiganja sa paradajzom i veganskom mocarelom
Umutiti sve suve sastojke za koru
Za najbolju posnu picu iz tiganja umutite bademovo mleko i javorov sirup i polako sipajte u brašno uz mešanje, da dobijete vlažno testo. Miksirajte 1 minut. Formirajte lopticu, vratite u činiju, poklopite i ostavite na toplom mestu 1 sat. Takođe umutite sve sastojke za sos i ostavite na stranu.
Napravite veganski sir
Dodajte 4 kašike brašna tapioke u blender zajedno sa svim preostalim sastojcima, pirinčem, limunovim sokom, bademovim mlekom... Pasirajte 1 minut dok smesa ne postane glatka. Sipajte u šerpu na umerenoj vatri uz stalno mešanje. Polako povećavajte temperaturu, koliko je potrebno da se sos zgusne. Uklonite sa vatre, umešajte smesu od poslednje 1 kašike tapioke i vode - dok ne postane gusta i kremasta. Sipajte u posudu i ostaviti da se ohladi u frižideru.
Ispecite picu
Pospite kukuruzno brašno po dnu dobro tiganja. Nakon što je testo naraslo 30 minuta, oblikujte ga tako da pokrije dno tiganja. Pokrijte i vratite na toplo mesto još 30 minuta. Skinite poklopac i stavite tiganj/testo na ringlu da dno porumeni. U međuvremenu zagrejte rernu na 230 stepeni. Pažljivo skinite posudu sa ringle i ravnomerno rasporedite sos preko testa. Dodajte nadeve za picu koje želite. Kašikom stavite sos od posnog sira preko pice i pecite 10-15 minuta ili dok pica ne postane hrskava. Uživajte u najboljoj posnoj pici iz tiganja sa paradajzom i veganskom mocarelom.
Pročitajte recept za POSNO TESTO SA I BEZ KVASCA: Ukusne ideje za posnu picu
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem