Najbolja posna pica iz tiganja ima laganu koru, koja se pravi baš u tiganju i uz to se pravi sa jednostavnim sosom i veganskom mocarelom. Zahteva da joj posvetite određeno vreme u pripremi, ali nećete zažaliti. Možda ćete želeti da napravite i posnu picu od domaćeg testa. A evo ga i recept za najbolju posnu picu iz tiganja!

Sastojci:

Za testo:

  • 165 g oštrog brašna
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • ½ kašičice belog luka u prahu
  • ½ kašičice soli
  • ½ šolje nezaslađenog bademovog mleka
  • 1 kašičica javorovog sirupa

Za sos:

  • 50 g paradajza isečenog na kockice
  • 1 kašika paradajz paste
  • ¼ kašičice crvenog vinskog sirćeta
  • ¼ kašičice sušenog bosiljka
  • ⅛ kašičice sušenog majorana
  • ⅛ kašičice šećera


Za sir:

  • 160 ml nezaslađenog bademovog mleka
  • 60 g kuvanog belog pirinča (hladnog)
  • 5 kašika brašna od tapioke (podeljeno)
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika kvasca
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta
  • ¼ kašičice belog luka u prahu

Za nadev:

  • 1 kašika kukuruznog brašna
  • prelivi po želji
  • pečurke
  • paprike
  • luk

Recept za najbolju posnu picu iz tiganja sa paradajzom i veganskom mocarelom

10:42
Korak 1

Umutiti sve suve sastojke za koru

Za najbolju posnu picu iz tiganja umutite bademovo mleko i javorov sirup i polako sipajte u brašno uz mešanje, da dobijete vlažno testo. Miksirajte 1 minut. Formirajte lopticu, vratite u činiju, poklopite i ostavite na toplom mestu 1 sat. Takođe umutite sve sastojke za sos i ostavite na stranu.

10:47
Korak 2

Napravite veganski sir

Dodajte 4 kašike brašna tapioke u blender zajedno sa svim preostalim sastojcima, pirinčem, limunovim sokom, bademovim mlekom... Pasirajte 1 minut dok smesa ne postane glatka. Sipajte u šerpu na umerenoj vatri uz stalno mešanje. Polako povećavajte temperaturu, koliko je potrebno da se sos zgusne. Uklonite sa vatre, umešajte smesu od poslednje 1 kašike tapioke i vode - dok ne postane gusta i kremasta. Sipajte u posudu i ostaviti da se ohladi u frižideru.

10:47
Korak 3

Ispecite picu

Pospite kukuruzno brašno po dnu dobro tiganja. Nakon što je testo naraslo 30 minuta, oblikujte ga tako da pokrije dno tiganja. Pokrijte i vratite na toplo mesto još 30 minuta. Skinite poklopac i stavite tiganj/testo na ringlu da dno porumeni. U međuvremenu zagrejte rernu na 230 stepeni. Pažljivo skinite posudu sa ringle i ravnomerno rasporedite sos preko testa. Dodajte nadeve za picu koje želite. Kašikom stavite sos od posnog sira preko pice i pecite 10-15 minuta ili dok pica ne postane hrskava. Uživajte u najboljoj posnoj pici iz tiganja sa paradajzom i veganskom mocarelom.

Pročitajte recept za POSNO TESTO SA I BEZ KVASCA: Ukusne ideje za posnu picu

BONUS VIDEO

Kurir televizija POSNA TRPEZA MOŽE DA BUDE PREUKUSNA Domaćice iz Srema imaju fenomenalne recepte

StvarUkusa/L.S.