Posne ćufte od soje su vrlo jednostavne za pripremu i dobar izbor obroka, ukoliko postite. Za osobe koje poste možda će biti interesantan i recept za posni papirkaš na vodi sa povrćem i pečurkama. Evo i kako da napravite posne ćufte od soje.
Sastojci:
- 130 g sojinog mesa
- 130 g prezli
- 130 ml vode
- So i biber po ukusu
- Suvi začin po ukusu
- 2 čena belog luka
- 1 crveni luk
- 2 kašike peršuna
- 2 kašike ulja
Recept za posne ćufte od soje
Napravite smesu za ćufte
Za posne ćufte od soje prvo u velikoj činiji pomešajte sojino meso, sitno seckani crveni luk, seckani beli luk, peršun, prezle i začine po želji. Sipajte u smesu vodu i maslinovo ulje, a nakon toga dobro izmešajte, kako bi se sve sjedinilo. Smesa treba da odstoji nekoliko minuta.
Oblikujte ćufte
Nakon što je smesa stajala, od nje oblikujte male ćufte. U tiganju zagrejte ulje na jakoj vatri.
Pržite ćufte
Ćufte od soje pržite u ulju sa svih strana, dok ne postanu zlatno smeđe. Kada su ispržene, izvadite ih iz tiganja i obavezno stavite na papirni ubrus, kako bi se ocedile. Serirajte ih uz svežu salatu od povrća ili uz sosove po izboru. Uživajte u posnim ćuftama od soje.
Pročitajte kako se pravi posni đuveč sa povrćem i ječmom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus