Posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima pravi se sa posnim korama i posnim bešamel sosom. Šampinjoni su mesnati, te menjaju meso u ovom jelu. Ukoliko postite zanimaće vas i kako da sipate jogurt u testo i napravite najmekše posne mekike. A evo i kako da napravite posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima.
Sastojci:
- Posne kore za lazanje
- 350 g šampinjona
- 150 g svežeg spanaća
- 300 ml posnog bešamel sosa
- 200 ml paradajz sosa
- So i biber po ukusu
- Suvi začin po ukusu
- Ulje
- 2 čena belog luka
- 1 crveni luk
Recept za posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima
Ispržite luk i šampinjone
Za posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima prvo ispržite beli i crveni luk na ulju, a potom dodajte iseckane šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju, nekih desetak minuta. Dodajte potom i iseckani spanać i dinstajte dok spanać ne usahne. Dok se sve dinsta, u drugoj šerpi napravite posni bešamel sos.
Ređajte kore i fil
Pripremite vatrostalnu posudu i premažite je po dnu paradajz sosom, a zatim stavite red posnih kora za lazanje. Preko njih stavite šampinjone i spanać, i prelijte ih bešamel sosom. Ređajte kore, fil i sos.
Prelijte paradajz sosom
Kada poslažete sve kore i fil u vatrostalnu, prelijte na vrhu paradajz sosom. Uključite rernu i zagrejte je na 180 stepeni. Pecite lazanje 35 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Servirajte i uživajte u posnim lazanjama sa spanaćem i šampinjonima.
Pročitajte i kako se pravi posna musaka sa povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus