Posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima pravi se sa posnim korama i posnim bešamel sosom. Šampinjoni su mesnati, te menjaju meso u ovom jelu. Ukoliko postite zanimaće vas i kako da sipate jogurt u testo i napravite najmekše posne mekike. A evo i kako da napravite posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima.

Sastojci:

  • Posne kore za lazanje
  • 350 g šampinjona
  • 150 g svežeg spanaća
  • 300 ml posnog bešamel sosa
  • 200 ml paradajz sosa
  • So i biber po ukusu
  • Suvi začin po ukusu
  • Ulje
  • 2 čena belog luka
  • 1 crveni luk

Recept za posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima

11:16
Korak 1

Ispržite luk i šampinjone

Za posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima prvo ispržite beli i crveni luk na ulju, a potom dodajte iseckane šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju, nekih desetak minuta. Dodajte potom i iseckani spanać i dinstajte dok spanać ne usahne. Dok se sve dinsta, u drugoj šerpi napravite posni bešamel sos.

11:18
Korak 2

Ređajte kore i fil

Pripremite vatrostalnu posudu i premažite je po dnu paradajz sosom, a zatim stavite red posnih kora za lazanje. Preko njih stavite šampinjone i spanać, i prelijte ih bešamel sosom. Ređajte kore, fil i sos.

11:19
Korak 3

Prelijte paradajz sosom

Kada poslažete sve kore i fil u vatrostalnu, prelijte na vrhu paradajz sosom. Uključite rernu i zagrejte je na 180 stepeni. Pecite lazanje 35 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Servirajte i uživajte u posnim lazanjama sa spanaćem i šampinjonima.

Pročitajte i kako se pravi posna musaka sa povrćem

BONUS VIDEO

Instagram/ tastyvegetarian Lazanja od povrća

StvarUkusa/L.S.