Posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima pravi se sa posnim korama i posnim bešamel sosom. Šampinjoni su mesnati, te menjaju meso u ovom jelu. Ukoliko postite zanimaće vas i kako da sipate jogurt u testo i napravite najmekše posne mekike. A evo i kako da napravite posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima.
Sastojci:
- Posne kore za lazanje
- 350 g šampinjona
- 150 g svežeg spanaća
- 300 ml posnog bešamel sosa
- 200 ml paradajz sosa
- So i biber po ukusu
- Suvi začin po ukusu
- Ulje
- 2 čena belog luka
- 1 crveni luk
Recept za posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima
Ispržite luk i šampinjone
Za posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima prvo ispržite beli i crveni luk na ulju, a potom dodajte iseckane šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju, nekih desetak minuta. Dodajte potom i iseckani spanać i dinstajte dok spanać ne usahne. Dok se sve dinsta, u drugoj šerpi napravite posni bešamel sos.
Ređajte kore i fil
Pripremite vatrostalnu posudu i premažite je po dnu paradajz sosom, a zatim stavite red posnih kora za lazanje. Preko njih stavite šampinjone i spanać, i prelijte ih bešamel sosom. Ređajte kore, fil i sos.
Prelijte paradajz sosom
Kada poslažete sve kore i fil u vatrostalnu, prelijte na vrhu paradajz sosom. Uključite rernu i zagrejte je na 180 stepeni. Pecite lazanje 35 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Servirajte i uživajte u posnim lazanjama sa spanaćem i šampinjonima.
Pročitajte i kako se pravi posna musaka sa povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu