Posni kafe kolač posut mrvicama od cimeta se pravi za samo četrdeset minuta, ima ukus i aromu kafe, a posut je mrvicama cimeta. Odličan desert za sve osobe koje poste, vode računa o ishrani ili su vegani. Ukoliko postite možda ćete želeti da napravite i posni keks sa čokoladom i ovsenim pahuljicama. Evo kako se pravi posni kafe kolač posut mrvicama od cimeta.

Sastojci:

Za cimet mrvice:

  • 30 g oraha, iseckanih
  • 30 g ovsenog brašna
  • 30 g šećera
  • Kašika otopljenog šećera
  • Kašičica cimeta u prahu

Za kolač:

  • 160 g ovsenog brašna
  • 65 g bademovog brašna
  • 60 g kokosovog šećera
  • Kašika instant kafe u prahu
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 60 ml sojinog mleka
  • 60 g pasirane jabuke

Recpet za posni kafe kolač posut mrvicama od cimeta

12:04
Korak 1

Zagrejte rernu

Za posni kafe kolač posut mrvicama cimeta zagrejte rernu na 180C. Napravite mrvice cimeta za posipanje tako što ćete kombinovati sve sastojke (orahe, ovseno brašno, šećer i cimet u prahu). Ostavite ih po strani. U veliku posudu za mešanje dodajte sve suve sastojke ovseno i bademovo brašno, kokosov šećer, instant kafu i prašak za pecivo. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini.

12:09
Korak 2

Napravite testo

Dodajte bademovo mleko i pasiranu jabuku u činiju. Dobro promešajte dok se sve dobro ne sjedini. Sipajte testo u kvadratni pleh, koji ste podmazali ili obložili papirom za pečenje. Poravnajte smesu u plehu pa ravnomerno pospite mrvicama od cimeta.

12:09
Korak 3

Pecite kolač

Pecite kolač 30-35 minuta, ili dok čačkalica ne bude čista kada se ubaci u sredinu. Ostavite da se ohladi 10-15 minuta u tiganju pre rezanja i serviranja. Uživajte u posnom kafe kolaču posutom mrvicama od cimeta.

Pročitajte kako se pravi posna čokoladna torta sa džemom

BONUS VIDEO

Kako da napravite kremast sutlijaš bez kravljeg mleka TikTok/thecollegechefs

StvarUkusa/L.S.