Posni kafe kolač posut mrvicama od cimeta se pravi za samo četrdeset minuta, ima ukus i aromu kafe, a posut je mrvicama cimeta. Odličan desert za sve osobe koje poste, vode računa o ishrani ili su vegani. Ukoliko postite možda ćete želeti da napravite i posni keks sa čokoladom i ovsenim pahuljicama. Evo kako se pravi posni kafe kolač posut mrvicama od cimeta.
Sastojci:
Za cimet mrvice:
- 30 g oraha, iseckanih
- 30 g ovsenog brašna
- 30 g šećera
- Kašika otopljenog šećera
- Kašičica cimeta u prahu
Za kolač:
- 160 g ovsenog brašna
- 65 g bademovog brašna
- 60 g kokosovog šećera
- Kašika instant kafe u prahu
- 2 kašičice praška za pecivo
- 60 ml sojinog mleka
- 60 g pasirane jabuke
Recpet za posni kafe kolač posut mrvicama od cimeta
Zagrejte rernu
Za posni kafe kolač posut mrvicama cimeta zagrejte rernu na 180C. Napravite mrvice cimeta za posipanje tako što ćete kombinovati sve sastojke (orahe, ovseno brašno, šećer i cimet u prahu). Ostavite ih po strani. U veliku posudu za mešanje dodajte sve suve sastojke ovseno i bademovo brašno, kokosov šećer, instant kafu i prašak za pecivo. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini.
Napravite testo
Dodajte bademovo mleko i pasiranu jabuku u činiju. Dobro promešajte dok se sve dobro ne sjedini. Sipajte testo u kvadratni pleh, koji ste podmazali ili obložili papirom za pečenje. Poravnajte smesu u plehu pa ravnomerno pospite mrvicama od cimeta.
Pecite kolač
Pecite kolač 30-35 minuta, ili dok čačkalica ne bude čista kada se ubaci u sredinu. Ostavite da se ohladi 10-15 minuta u tiganju pre rezanja i serviranja. Uživajte u posnom kafe kolaču posutom mrvicama od cimeta.
Pročitajte kako se pravi posna čokoladna torta sa džemom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus