Paprike punjene krompirom i graškom su obrok koji ćete često da pravite tokom posta. Ukoliko postite možda ćete želeti da napravite i posne pržene tikvice koje su savršene kao prilog uz ribu. Ukoliko želite, punjene paprike možete da punite i drugim sastojcima, poput pirinča, na vama je da izaberete. Krompir je svakako vrlo zasitan. Evo kako se prave paprike punjene krompirom i graškom.

Sastojci:

  • 10 zelenih paprika
  • 8 krompira
  • 350 g graška
  • 3 čena belog luka
  • 1 crveni luk, iseckan
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica mlevene ljute papričice
  • So i biber po ukusu

Recept za paprike punjene krompirom i graškom

12:58
Korak 1

Zagrejte rernu

Za paprike punjene krompirom i graškom zagrejte rernu na 200 stepeni. Paprike operite, odsecite vrhove, očistite, izvadite semenke i žilice. Ostavite ih po strani. U međuvremenu zagrejte ulje i dinstajte beli i crveni luk nekoliko minuta, dok ne omekšaju.

13:03
Korak 2

Dinstajte krompir

Iseckajte kormpire pa i njih ubacite u tiganj da ih izdinstate. Mešajte i disntajte 7 minuta. U isti tiganj sa krompirom i lukom dodajte i grašak, pa sve začinite ljutom papričicom, solju i biberom. Nastavite da dinstate dok krompir i grašak ne omekšaju.

13:03
Korak 3

Napunite paprike

Kada smesa krompira i graška bude dinstana počnite da smesom punite paprike. Punjene paprike poređajte na pleh, pokrijte aluminijumskom folijom i pecite 35 minuta. Servirajte i uživajte u paprikama punjenim krompirom i graškom.

Pročitajte kako se pravi PEČENI KARFIOL SA SLATKO-LJUTIM PRELIVOM

BONUS VIDEO

POSNA TRPEZA MOŽE DA BUDE PREUKUSNA Domaćice iz Srema imaju fenomenalne recepte Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.