Ćufte od mlevenog mesa u paradajz sosu se često nalaze na srpskoj trpezi. Nisu komplikovane za pripremu, a ako volite da jedete ćufte, onda vam predlažemo i ovaj recept. Napravite ih od hleba i kratko krčkajte u paradajz sosu. Ovako pripremljene ćufte su super predlog za ručak, a dovoljno je da uz njih poslužite samo sezonsku salatu.

Sastojci:

  • 200 g hleba
  • 150 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 150 g parmezana (može i neki drugi sir)
  • 1 veza peršuna
  • 1 čen belog luka
  • Za sos:
  • 500 ml paradajz sosa
  • 1 crni luk
  • maslinovo ulje

Recept za ćufte od hleba i sira: 

Izmrvite sredinu hleba, pa prelijte mlekom. Zatim ostavite sa strane nekih 10 minuta. U tu posudu dodajte rendani parmezan, seckani peršun, jaja i mleveni beli luk. Sve lepo sjedinite, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata. Oblikujte ćufte i ispržite ih u tiganju na malo ulja. Isecite luk i propržite na malo maslinovog ulja, sipajte paradajz sos i ostavite da se ukrčka. Začinite po želji, pa dodajte ćufte i ostavite još malo na šporetu. 

Pročitajte i ovo: Ćufte od pirinča

BONUS VIDEO: 

Pileće ćufte iz blendera Instagram/foodiies_lifee

(StvarUkusa/S.B.)