Ovo je japanski recept za ćuftice od pirinča, ali ako niste ljubitelj njihove kuhinje ili ne volite mnogo da eksperimentišete sa hranom, onda određene sastojke zamenite. Škampe možete da zamenite šunkom, a alge skroz izbacite. Takođe, možete da dodate i neko proprženo povrće po želji, kao što su npr. tikvice. Ćufte ne moraju da budu samo od mesa, a ove pirinčane će vam se garantovano svideti, sa kojim god sastojicma da ih napravite.
- Sastojci:
- 150 g suši pirinča
- 2 kašike pirinčanog sirćeta
- 1 mladi luk
- 120 g kuvanih škampi
- 1 list nori algi
- 1 kašika majoneza
- 1 šaka susama
Priprema:
Operite pirinač u nekoliko voda, a zatim ga kuvajte 10 minuta i procedite. Dodajte pirnčano sirće, seckani mladi luk, so, biber, seckane i kuvane škampe, seckanu algu, majonez i susam. Dobro promešajte i oblikujte ćuftice, pa služite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus