Ovo je japanski recept za ćuftice od pirinča, ali ako niste ljubitelj njihove kuhinje ili ne volite mnogo da eksperimentišete sa hranom, onda određene sastojke zamenite. Škampe možete da zamenite šunkom, a alge skroz izbacite. Takođe, možete da dodate i neko proprženo povrće po želji, kao što su npr. tikvice. Ćufte ne moraju da budu samo od mesa, a ove pirinčane će vam se garantovano svideti, sa kojim god sastojicma da ih napravite. 

  • Sastojci:
  • 150 g suši pirinča
  • 2 kašike pirinčanog sirćeta
  • 1 mladi luk
  • 120 g kuvanih škampi
  • 1 list nori algi 
  • 1 kašika majoneza
  • 1 šaka susama

Priprema: 
Operite pirinač u nekoliko voda, a zatim ga kuvajte 10 minuta i procedite. Dodajte pirnčano sirće, seckani mladi luk, so, biber, seckane i kuvane škampe, seckanu algu, majonez i susam. Dobro promešajte i oblikujte ćuftice, pa služite. 

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija NAPRAVITE PROFI ĆUFTE I ŠPAGETE KAO ITALIJANI: Raša odao kulinarsku tajnu, OVO ih razlikuje od BALKANSKIH MESNIH KUGLICA

Izvor: Stvar ukusa