Ovo je japanski recept za ćuftice od pirinča, ali ako niste ljubitelj njihove kuhinje ili ne volite mnogo da eksperimentišete sa hranom, onda određene sastojke zamenite. Škampe možete da zamenite šunkom, a alge skroz izbacite. Takođe, možete da dodate i neko proprženo povrće po želji, kao što su npr. tikvice. Ćufte ne moraju da budu samo od mesa, a ove pirinčane će vam se garantovano svideti, sa kojim god sastojicma da ih napravite.
- Sastojci:
- 150 g suši pirinča
- 2 kašike pirinčanog sirćeta
- 1 mladi luk
- 120 g kuvanih škampi
- 1 list nori algi
- 1 kašika majoneza
- 1 šaka susama
Priprema:
Operite pirinač u nekoliko voda, a zatim ga kuvajte 10 minuta i procedite. Dodajte pirnčano sirće, seckani mladi luk, so, biber, seckane i kuvane škampe, seckanu algu, majonez i susam. Dobro promešajte i oblikujte ćuftice, pa služite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem