Za ručak poslužite čobru od tikvica.

Od tikvica možete da pravite odličnu letnju hranu koja je lagana, a zasitna. Pored punjenih tikvica ili salate, jedan možete da spremite i čorbu. Ovaj brzinski recept će vas se dopasti na prvi zalogaj, a za čorbu od tikvica vam je potrebno svega par jeftinih sastojka. Ako želite možete da dodate još neko povrće, kao što je krompir ili brokoli.
- Sastojci:
- 1 kg tikvica
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 200 g krem sira
- 1 kašičica sušenog peršuna
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- 1 l vode
Priprema:
U šerpi na ulju propržite sitno seckani crni luk, a kada on omekša dodajte mleveni beli. Posle minut dodajte krem sir i seckane tikvice i vrelu vodu. Dobro promešajte i dodajte začine, pa opet lepo promešajte. Kada krene da vri poklopite i smanjite temperaturu. Kuvajte još 20 minuta. Štapnim mikserom lepo sjedinite sastojke.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.