Potaž je vrlo sličan našim krem čorbama. Može se čak praviti od kikirikija i povrća. Blendira se i savršeno je kremast. Danas vam preporučujemo potaž sa jabukama, koji može biti dobra užina ako dodate pavlaku i krutone. Dodaje se i šargarepa, a jelo je lagano i može biti i posno, ukoliko ne ubacite pavlaku.

Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 1 iseckan praziluk
  • 2 iseckane stabljike celera
  • 2,5 cm svežeg đumbira
  • 8 iseckanih šargarepa
  • 3 iseckane jabuke
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 kašičica sušene žalfije
  • 950 ml bujona od povrća
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Još:
  • 1/2 šolje pavlake (opciono)
  • 1 šolja krutona (opciono)

Recept za kremasti potaž sa jabukom i šargarepom:

U veću šerpu dodajte ulje, pa dodajte iseckani celer i praziluk. Izrendajte đumbir, pa promešajte i dinstajte oko 5 minuta. Ubacite iseckanu šargarepu, jabuke, majčinu dušicu i žalfiju. Promešajte, pa ostavite da se dinsta još 5 minuta. Sipajte bujon, pa poklopite potaž sa jabukama i ostavite oko 30 minuta da se kuva. Ohladite nakon toga potaž oko 30 minuta, pa izblendirajte. Posolite i pobiberite po ukusu. Možete dodati pavlaku i krutone u potaž sa šargarepom. Predlažemo i potaž od pečene bundeve

BONUS VIDEO:

Instagram/ healthygirlkitchen potaž od povrća

 Izvor: StvarUkusa/J.K.