Za danas predlažemo punjene knedle - fantastično jelo od sastojaka koje imate u svom frižideru i kuhinjskom ormariću. Knedle možete spremati i u slatkoj varijanti, sa šljivama. Ove knedle prave se od mekanog testa, a mogu se jesti za doručak, užinu ili večeru. Pune se crnim lukom i krompirom, a kuvaju u vodi. Još jedan sjajan recept za štedljive domaćice!
Sastojci:
- 230 g brašna
- 100 ml vode
- 1/2 kašičice soli
- 1 jaje
- Za punjenje:
- 450 g krompira
- 1 glavica crnog luka
- 25 g maslaca
- so po ukusu
- biber po ukusu
- mirođija po ukusu
Recept za knedle punjene krompirom:
U činiju prosejte 2/3 brašna, a potom dodajte so i promešajte. U sredini brašna napravite udubljenje pa u njega razbijte jaje. Sipajte vodu postepeno i zamesite testo za knedle. Postepeno dodajte ostatak brašna i mesite u činiji dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte ga, a potom ostavite da odstoji oko 30 minuta. U međuvremenu operite i oljuštite krompir, a mirođiju iseckajte. Izrendajte krompir, a potom i crni luk. Iscedite višak tečnosti, posolite i pobiberite, pa dodajte maslac. Sve sastojke dobro promešajte. Po radnoj površini pospite malo brašna i razvucite testo oklagijom u veći krug. Uz pomoć čaše, odvojite krugove testa, pa ih napunite sa malo fila od krompira. Preklopite krug na pola i utisnite ivice. U šerpu sipajte vodu i posolite po ukusu, pa ostavite da provri. Ubacite knedle i odmah promešajte da se ne zalepe za dno. Kuvajte ih 5 minuta nakon ključanja, odnosno dok ne krenu da plutaju. Izvadite knedle šupljikavom kašikom i služite. Saznajte i kako Nemci prave knedle.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem