Sezona je kiselog kupusa i ukusnih jela od ove namirnice, poput podvarka. Podvarak možete praviti sa raznim vrstama mesa, pa i sa piletinom - recept koji svaka domaćica treba da zna da napravi. Sigurni smo da ćete i ovaj recept sa ćuftama obožavati. Podvarak se krčka i sa jednom od omiljenih namirnica - krompirom. Priprema ne oduzima suviše vremena, a dobićete ukusan i hranljiv ručak za celu porodicu.

Sastojci:

  • 680 g mlevene govedine
  • 1 jaje
  • 1,5 šolja prezli
  • 1/3 šolje mleka
  • 1/4 šolje seckanog crnog luka
  • 1 kašika sirćeta
  • 1.5 kašičica semena kima
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika ulja
  • 850 g krompira
  • 510 g  kupusa ribanaca
  • 2 kašike mlevenog svežeg peršuna
  • 1/4 šolje majoneza i rena

Recept za podvarak sa ćuftama i krompirom:

U većoj činiji pomešajte mlevenu govedinu, jaje, prezle, mleko, luk, sirće, kim i so. Dobro sjedinite sastojke, pa oblikujte ćufte rukama. Propržize ćufte na ulju, na srednjoj vatri dok ne poprime branokastu boju. Dodajte iseckan krompir i neoceđen kupus ribanac i dobro promešajte. Kada proključa podvarak, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 15-20 minuta. Pospite podvarak peršunom, pa služite uz majonez i ren. Preporučujemo i domaći podvarak sa svinjskom kolenicom.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno