Sezona je kiselog kupusa i ukusnih jela od ove namirnice, poput podvarka. Podvarak možete praviti sa raznim vrstama mesa, pa i sa piletinom - recept koji svaka domaćica treba da zna da napravi. Sigurni smo da ćete i ovaj recept sa ćuftama obožavati. Podvarak se krčka i sa jednom od omiljenih namirnica - krompirom. Priprema ne oduzima suviše vremena, a dobićete ukusan i hranljiv ručak za celu porodicu.
Sastojci:
- 680 g mlevene govedine
- 1 jaje
- 1,5 šolja prezli
- 1/3 šolje mleka
- 1/4 šolje seckanog crnog luka
- 1 kašika sirćeta
- 1.5 kašičica semena kima
- 1 kašičica soli
- 1 kašika ulja
- 850 g krompira
- 510 g kupusa ribanaca
- 2 kašike mlevenog svežeg peršuna
- 1/4 šolje majoneza i rena
Recept za podvarak sa ćuftama i krompirom:
U većoj činiji pomešajte mlevenu govedinu, jaje, prezle, mleko, luk, sirće, kim i so. Dobro sjedinite sastojke, pa oblikujte ćufte rukama. Propržize ćufte na ulju, na srednjoj vatri dok ne poprime branokastu boju. Dodajte iseckan krompir i neoceđen kupus ribanac i dobro promešajte. Kada proključa podvarak, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 15-20 minuta. Pospite podvarak peršunom, pa služite uz majonez i ren. Preporučujemo i domaći podvarak sa svinjskom kolenicom.
BONUS VIDEO:
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem