Alfredo pasta je jedna od najpopularnijih u celom svetu, a sprema se od jednostavnih sastojaka, koji su dostupni svima. U njenom ukusu uživaju svi, jer sadrži belo meso, taljatele, ali i prepoznatljivi beli sos koji se sastoji od pavlake za kuvanje, mleka i maslaca. Laka
je za spremanje, a mi vam donosimo najbolji recept. Moja Kravica pavlaka za kuvanje obogatiće ukus jela. Moja Kravica pavlaka za kuvanje je sastojak koji se lako uklapa i uz druga jela.

Sastojci:

• 200 g taljatela
• 2 pilećag filea
• 1/2 crnog luka
• 6 pečuraka
• 1,5 šolja Moja Kravica pavlake za kuvanje
• 1/2 šolje Moja Kravica mleka
• 1/4 šolje Imlek polutvrdog sira
• 1 čen belog luka
• 1 kašika Moja Kravica maslaca

Recept za Alfredo pastu sa Moja Kravica pavlakom za kuvanje:

10:49
Korak 1

Posolite meso

Za Alfredo pastu meso posolite i pobiberite, pa ispržite u tiganju. Možete da ga uvaljate u brašno.

10:54
Korak 2

Isecite meso na trake

Kada se ohladi isecite ga na deblje trake. Izvadite meso iz tiganja, pa sipajte još malo maslinovog ulja i dodajte maslac.

10:54
Korak 3

Dodajte luk, pečurke i beli luk

Kada se maslac otopi dodajte seckani crni luk, a kada on omekša dodajte i seckane pečurke. Na kraju dodajte i mleveni beli luk, pa prodinstajte još 30 sekundi.

10:55
Korak 4

Sipajte Moja Kravica pavlaku za kuvanje

Sipajte Moja Kravica pavlaku za kuvanje i mleko. Dobro promešajte. U međuvremenu skuvajte taljatele. U sos dodajte i Imlek rendani polutvrdi sir, pa kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne provri. Dodajte taljatele i lepo promešajte, a meso poslužite preko.

Pozivamo čitaoce da učestuvuju u našem mini konkursu koji traje do 4. februara. Čitaoci portala StvarUkusa treba da pošalju kreativne i zanimljive recepte u kojima koriste Moja Kravica pavlaku za kuvanje. Najbolji recepti biće nagrađeni Imlek poklon paketom.

Recepte šaljite na mail: redakcija@stvarukusa.rs

BONUS VIDEO

Tiktok/tiger_lee_uk Kako se cedi kuvana testenina

StvarUkusa