Lažna bolonjeze pasta sa sočivom je pikantno jelo, nećete ni primetiti razliku u odnosu na klasičnu bolonjeze. Isprobajte i recept za špagete bolonjeze sa tikvicama. Lažni bolonjeze sa sočivom je odličan recept za one koji pokušavaju da u svoju ishranu unesu više biljnih proteina i vlakana, a ukusan je uz testenine, žitarice, njoke i lazanje. Evo kako se pravi lažna bolonjeze pasta sa sočivom!

Sastojci:

  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 srednji luk iseckan
  • 1 rebro celera seckano
  • 1 velika šargarepa seckana
  • 1 grančica ruzmarina + 1 lovorov list po želji
  • 230 g pečuraka narendanih
  • 80 ml suvog belog vina ili povrtnog bujona
  • 900 ml povrtnog bujona
  • 680 ml paradajz pire
  • 250 g sočiva zelene ili braon boje
  • 1 kašičica soli
  • prstohvat crnog bibera
  • 80 ml sojinog mleka
  • 60 ml soja sosa

Recept za lažnu bolonjeze pastu sa sočivom:

17:17
Korak 1

Ispržite luk, celer i šargarepu, skuvajte testeninu:

Za lažnu bolonjeze pastu sa sočivom pržite 1 srednji luk, 1 rebro celera i 1 veliku šargarepu (sve iseckanu) na 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja 5 minuta. Skuvajte testeninu po želji.

17:21
Korak 2

Ubacite pečurke i dinstajte sa vinom:

U lažni bolonjeze odajte 1 grančicu ruzmarina, 1 lovorov list i pečurke. Dinstajte na srednje jakoj vatri 5 minuta. Dodajte suvo belo vino i ostavite da potpuno ispari.

17:22
Korak 3

Izdinstajte sočivo:

Za lažnu bolonjeze pastu sa sočivom dodajte povrtni bujon, paradajz pire, sočivo, so i biber. Krčkajte otklopljeno oko 30 minuta ili dok se sočivo ne skuva i sos postane gust. Umešajte mleko i soja sosa. Kada se prohladi, prelijte sa smesom testeninu i uživajte u lažnoj bolonjeze pasti sa sočivom!

Pročitajte i ITALIJANSKA BAKA PODELILA AUTENTIČNI RECEPT ZA BOLONJEZE

BONUS VIDEO:

TikTok/paularcamargo Barbi pasta

StvarUkusa/L.S.