Lažna bolonjeze pasta sa sočivom je pikantno jelo, nećete ni primetiti razliku u odnosu na klasičnu bolonjeze. Isprobajte i recept za špagete bolonjeze sa tikvicama. Lažni bolonjeze sa sočivom je odličan recept za one koji pokušavaju da u svoju ishranu unesu više biljnih proteina i vlakana, a ukusan je uz testenine, žitarice, njoke i lazanje. Evo kako se pravi lažna bolonjeze pasta sa sočivom!
Sastojci:
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 srednji luk iseckan
- 1 rebro celera seckano
- 1 velika šargarepa seckana
- 1 grančica ruzmarina + 1 lovorov list po želji
- 230 g pečuraka narendanih
- 80 ml suvog belog vina ili povrtnog bujona
- 900 ml povrtnog bujona
- 680 ml paradajz pire
- 250 g sočiva zelene ili braon boje
- 1 kašičica soli
- prstohvat crnog bibera
- 80 ml sojinog mleka
- 60 ml soja sosa
Recept za lažnu bolonjeze pastu sa sočivom:
Ispržite luk, celer i šargarepu, skuvajte testeninu:
Za lažnu bolonjeze pastu sa sočivom pržite 1 srednji luk, 1 rebro celera i 1 veliku šargarepu (sve iseckanu) na 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja 5 minuta. Skuvajte testeninu po želji.
Ubacite pečurke i dinstajte sa vinom:
U lažni bolonjeze odajte 1 grančicu ruzmarina, 1 lovorov list i pečurke. Dinstajte na srednje jakoj vatri 5 minuta. Dodajte suvo belo vino i ostavite da potpuno ispari.
Izdinstajte sočivo:
Za lažnu bolonjeze pastu sa sočivom dodajte povrtni bujon, paradajz pire, sočivo, so i biber. Krčkajte otklopljeno oko 30 minuta ili dok se sočivo ne skuva i sos postane gust. Umešajte mleko i soja sosa. Kada se prohladi, prelijte sa smesom testeninu i uživajte u lažnoj bolonjeze pasti sa sočivom!
Pročitajte i ITALIJANSKA BAKA PODELILA AUTENTIČNI RECEPT ZA BOLONJEZE
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs