Lazanjarolnice imaju sastojke kao i klasične lazanje, samo su jednostavnije za serviranje. Uzmite 6 komada kora za lazanje i njih koristite da napravite rolnice. Možda će vam se dopasti i lazanje sa povrćem u jednoj posudi. Lazanja rolnice možete da napravite i od ostataka mesa koje vam je ostalo od proslava i moežte da prilagodite recept svom ukusu. Ako pak želite sami da napravite bešamel sos, poslužiće vam 9 saveta za najbolji bešamel sos. Evo kako se prave lazanja rolnice!

Sastojci:

  • 6 svežih kora za lazanje
  • 500 g mlevene govedine
  • 400 g bešamel sosa
  • 1 kašičica semenki komorača
  • 250 g iseckanog mladog sira

Recept za lazanja rolnice:

12:41
Korak 1

Skuvajte testeninu i govedinu:

Skuvajte sveže kore za lazanje isečene na tanje trake, prema uputstvima na pakovanju. U međuvremenu, u velikom tiganju, kuvajte govedinu na srednjoj vatri, razbijajući je u mrvice. Nakon toga goveđe meso ocedite.

12:44
Korak 2

Dodajte sos:

U meso umešajte bešamel sos za špagete i, po želji, seme komorača.

12:44
Korak 3

Ocedite testeninu:

Ocedite testo. Svaku traku testa prelijte mesom sa bešamel sosom i pospite sirom. Pažljivo umotajte trake testa i stavite u posudu za pečenje. Prelijte preostalim sosom i sirom.

12:45
Korak 4

Pecite i poslužite:

Pecite, nepokriveno, na 200° 10-15 minuta ili dok se sir se istopi. Uživajte u lazanja rolnicama!

Pročitajte OSTALO VAM JE MESA OD BOŽIĆNOG RUČKA? Napravite najukusnije lazanje od ostataka

BONUS VIDEO:

TikTok/recipebyanne Lazanje u jednoj posudi

StvarUkusa/L.S.