Lazanjarolnice imaju sastojke kao i klasične lazanje, samo su jednostavnije za serviranje. Uzmite 6 komada kora za lazanje i njih koristite da napravite rolnice. Možda će vam se dopasti i lazanje sa povrćem u jednoj posudi. Lazanja rolnice možete da napravite i od ostataka mesa koje vam je ostalo od proslava i moežte da prilagodite recept svom ukusu. Ako pak želite sami da napravite bešamel sos, poslužiće vam 9 saveta za najbolji bešamel sos. Evo kako se prave lazanja rolnice!
Sastojci:
- 6 svežih kora za lazanje
- 500 g mlevene govedine
- 400 g bešamel sosa
- 1 kašičica semenki komorača
- 250 g iseckanog mladog sira
Recept za lazanja rolnice:
Skuvajte testeninu i govedinu:
Skuvajte sveže kore za lazanje isečene na tanje trake, prema uputstvima na pakovanju. U međuvremenu, u velikom tiganju, kuvajte govedinu na srednjoj vatri, razbijajući je u mrvice. Nakon toga goveđe meso ocedite.
Ocedite testeninu:
Ocedite testo. Svaku traku testa prelijte mesom sa bešamel sosom i pospite sirom. Pažljivo umotajte trake testa i stavite u posudu za pečenje. Prelijte preostalim sosom i sirom.
Pecite i poslužite:
Pecite, nepokriveno, na 200° 10-15 minuta ili dok se sir se istopi. Uživajte u lazanja rolnicama!
Pročitajte OSTALO VAM JE MESA OD BOŽIĆNOG RUČKA? Napravite najukusnije lazanje od ostataka
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom