Pečene pečurke sa palentom i sosom od sira prave se za samo pola sata, a kremaste su zbog sira i vrlo pristupačan obrok. Možda ćete želeti da napravite i omlet sa sirom, šunkom i pečurkama - savršen predlog za doručak ili večeru. I pečurke sa palentom možete da jedete bilo kao ručak ili laganu večeru, nećete pogrešiti. Evo kako da napravite pečene pečurke sa palentom i sosom od sira.

Sastojci:

  • 1 litar bujona od povrća
  • 250 g instant palente
  • 50 g putera
  • 25 g parmezana
  • 8 šampinjona
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 ljutike, sitno iseckane
  • 2 čena belog luka, iseckana
  • 150 ml belog vina
  • 150 g belog luka i mekog sira
  • 2 kašike mleka

Recept za pečene pečurke sa palentom i sosom od sira

13:24
Korak 1

Skuvajte palentu

Za pečene pečurke sa palentom i sosom od sira u tiganju prokuvajte povrtni bujon. Dodajte instant palentu i lagano dinstajte, mešajući, dok ne postane gusta i kremasta. Sklonite sa vatre i umešajte puter i parmezan. Pokrijte i ostavite na stranu.

13:28
Korak 2

Zagrejte rernu

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a zatim stavite šampinjone na pleh, zaobljenom stranom nagore, pokapajte maslinovim uljem i pecite 5 minuta. Okrenite i pecite još minut.

13:28
Korak 3

Napravite sos od sira

Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja u tiganju na laganoj vatri i pržite ljutiku i 2 čena belog luka. Dodajte belo vino i dinstajte brzo dok se ne smanji na pola. Dodajte meki sir i istopite da dobijete kremasti sos. Razblažite sos mlekom. Kašikom sipajte palentu u plitke činije i na svaku stavite po 2 pečurke, a zatim prelijte sosom. Uživajte u pečenim pečurkama sa palentom i sosom od sira!

Pročitajte kako se pravi lažni biftek Stroganov, pravi se za 20 minuta

BONUS VIDEO

Pita sa pečurkama instagram/cookistwow

StvarUkusa/L.S.