Pljeskavice se prave od mlevenog mesa, a obično se služe uz salatu ili da se naprave burgeri. Ako želite da napravite pljeskavice bez mesa, onda vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Koriste se ovsene pahuljice, kao i supa. Ovako pripremljene pljeskavice su preukusne, a možete da ih jedete i u toku Uskršnjeg posta.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- 200 g ovsenih pahuljica
- 1 kesica supe (po ukusu)
- 50 ml ulja
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- oko 300 ml vode
- 1/2 veze svežeg peršuna
- 1 kašika prezle
- 2 jajeta
Recept za pljeskavice od ovsenih pahuljica:
Pripremite sastojke
Sipajte u tiganj ulje i propržite sitno seckani crni luk, pa kada on omekša dodajte mleveni beli. Za to vreme skuvajte supu, pa u nju dodajte ovesne pahuljice. Pobiberite, pa dodajte slatku paprike. Ako je previše retko dodajte prezle.
Oblikujte pljeskavice
U šerpu sa supom i ovsenim pahuljicama dodajte prženi luk, kao i seckani peršun. Nauljite ruke, pa umočite u przle i uzmite malo smese. Oblikujte pljeskavice.
Pecite pljeskavice
Poređajte pljeskavice u pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 220°C nekih 10 minuta. Zatim okrenite na drugu stranu i pecite još 2-3 minuta.
Pročitajte i ovo: Napravite najlepše pljeskavice od hleba
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus