Pljeskavice se prave od mlevenog mesa, a obično se služe uz salatu ili da se naprave burgeri. Ako želite da napravite pljeskavice bez mesa, onda vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Koriste se ovsene pahuljice, kao i supa. Ovako pripremljene pljeskavice su preukusne, a možete da ih jedete i u toku Uskršnjeg posta. 

Sastojci:

  • 1 crni luk 
  • 4 čena belog luka
  • 200 g ovsenih pahuljica
  • 1 kesica supe (po ukusu)
  • 50 ml ulja
  • 1 kašika mlevene crvene paprike
  • oko 300 ml vode
  • 1/2 veze svežeg peršuna
  • 1 kašika prezle
  • 2 jajeta 

Recept za pljeskavice od ovsenih pahuljica:

16:40
Korak 1

Pripremite sastojke

Sipajte u tiganj ulje i propržite sitno seckani crni luk, pa kada on omekša dodajte mleveni beli. Za to vreme skuvajte supu, pa u nju dodajte ovesne pahuljice. Pobiberite, pa dodajte slatku paprike. Ako je previše retko dodajte prezle. 

16:40
Korak 2

Oblikujte pljeskavice 

U šerpu sa supom i ovsenim pahuljicama dodajte prženi luk, kao i seckani peršun. Nauljite ruke, pa umočite u przle i uzmite malo smese. Oblikujte pljeskavice. 

16:40
Korak 3

Pecite pljeskavice 

Poređajte pljeskavice u pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 220°C nekih 10 minuta. Zatim okrenite na drugu stranu i pecite još 2-3 minuta. 

Pročitajte i ovo: Napravite najlepše pljeskavice od hleba

BONUS VIDEO: 

pljeskavice od krompira punjene  instagram/cookistwow

(StvarUkusa/S.B.)