Pljeskavice se prave od mlevenog mesa, a obično se služe uz salatu ili da se naprave burgeri. Ako želite da napravite pljeskavice bez mesa, onda vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Koriste se ovsene pahuljice, kao i supa. Ovako pripremljene pljeskavice su preukusne, a možete da ih jedete i u toku Uskršnjeg posta.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- 200 g ovsenih pahuljica
- 1 kesica supe (po ukusu)
- 50 ml ulja
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- oko 300 ml vode
- 1/2 veze svežeg peršuna
- 1 kašika prezle
- 2 jajeta
Recept za pljeskavice od ovsenih pahuljica:
Pripremite sastojke
Sipajte u tiganj ulje i propržite sitno seckani crni luk, pa kada on omekša dodajte mleveni beli. Za to vreme skuvajte supu, pa u nju dodajte ovesne pahuljice. Pobiberite, pa dodajte slatku paprike. Ako je previše retko dodajte prezle.
Oblikujte pljeskavice
U šerpu sa supom i ovsenim pahuljicama dodajte prženi luk, kao i seckani peršun. Nauljite ruke, pa umočite u przle i uzmite malo smese. Oblikujte pljeskavice.
Pecite pljeskavice
Poređajte pljeskavice u pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 220°C nekih 10 minuta. Zatim okrenite na drugu stranu i pecite još 2-3 minuta.
Pročitajte i ovo: Napravite najlepše pljeskavice od hleba
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem