Plavi patlidžan spada u povrće sa jakim ukusom i morate da pazite sa kojim namirnicama ga kombinujtete, a naš predlog je da napravite pljeskavice koje ćete obogatiti paprikom i šargarepom. Ono što će plavom patlidžanu dati poseban šmek je parmezen koji takođe ima specifičan ukus, a koji se odlično slaže sa patlidžanom.

  • Sastojci:
  • 2 patlidžana
  • 1 čen belog luka
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 paprika
  • 1 jaje
  • parmezan po ukusu
  • prezle 
  • nekoliko listova bosiljka 

Priprema: 
Patlidžan isecite na kocke i posolite, pa ostavite 10 minuta da odstoje. Pokupite ubrusom višak vode, pa isecite na kokice. Propržite u tiganju na malo ulja i dodajte mleveni beli luk. Posolite i pobiberite. Izvadite iz tiganja i dobro izblendirajte. Crni luk, šargarepu i papriku izrendajte, pa propržite. Dodajte u patlidžan, pa stavite jaje, prezle i bosiljak. Promešajte i dodajte parmezan i opet sjedinite. Oblikujte pljeskavice i pržite dok ne dobiju zlatnu boju. 

BONUS VIDEO: 

Patlidžan punjen sirom Instagram/sebastian_fitarau

Izvor: Stvar ukusa