Pečurke možete da pripremite na milion načina, a u Srbiji ljudi se uglavnom odlučuju za šampinjone. Ali, i bukovače su jednako ukusne, a isto se jednostavno spremaju. Možete da ih pohuhjete, da sa njima pravite pilav..., ali isto tako možete i da ih propržite i tako napravite preukusan ručak. Pržene bukovače u sosu su super predlog i kada postite, a u nastavku teksta pročitajte kako da ih spremite.
- Sastojci:
- 400 g bukovača
- 4 čena belog luka
- 20 g svežeg đumbira
- malo bibera
- par listova celera
- Za sos:
- 1 kašika tamnog soja sosa
- 1 kašika sosa od ostriga
- 1 kašika tamnog slatkog soja sosa
- 1-2 kašike vode
- 1/2 kašičice kukuruznog skroba
- tucana paprika
Priprema:
U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte mleveni beli luk i rednani đumbir. Posle minuta dodajte bukovače isečene po želji. Poprskajte malo vode, pa poklopite i dinstajte par minuta. Zatim sipajte soja sos, sos od ostriga, slatki soja sos i dobro promešajte. Posle minut, dva dodajte i vodu, kao i skrob. Opet dobro promešajte pa ostavite da se krčka još 2-3 minuta. Ukrasite seckanim lišćem celera, tucanom paprikom i biberom. Poslužite sa pirinčem.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem