Pečurke možete da pripremite na milion načina, a u Srbiji ljudi se uglavnom odlučuju za šampinjone. Ali, i bukovače su jednako ukusne, a isto se jednostavno spremaju. Možete da ih pohuhjete, da sa njima pravite pilav..., ali isto tako možete i da ih propržite i tako napravite preukusan ručak. Pržene bukovače u sosu su super predlog i kada postite, a u nastavku teksta pročitajte kako da ih spremite.

  • Sastojci:
  • 400 g bukovača
  • 4 čena belog luka
  • 20 g svežeg đumbira
  • malo bibera 
  • par listova celera 
  • Za sos:
  • 1 kašika tamnog soja sosa
  • 1 kašika sosa od ostriga
  • 1 kašika tamnog slatkog soja sosa
  • 1-2 kašike vode
  • 1/2 kašičice kukuruznog skroba
  • tucana paprika 

Priprema: 

U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte mleveni beli luk i rednani đumbir. Posle minuta dodajte bukovače isečene po želji. Poprskajte malo vode, pa poklopite i dinstajte par minuta. Zatim sipajte soja sos, sos od ostriga, slatki soja sos i dobro promešajte. Posle minut, dva dodajte i vodu, kao i skrob. Opet dobro promešajte pa ostavite da se krčka još 2-3 minuta. Ukrasite seckanim lišćem celera, tucanom paprikom i biberom. Poslužite sa pirinčem. 

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija PUNJENE PEČURKE KOJE SU PERFEKTNE ZA LETNJE DANE! Glumci kuvaju na Kurir TV: Pogledajte ocene žirija

Izvor: Stvar ukusa