Pečurke možete da pripremite na milion načina, a u Srbiji ljudi se uglavnom odlučuju za šampinjone. Ali, i bukovače su jednako ukusne, a isto se jednostavno spremaju. Možete da ih pohuhjete, da sa njima pravite pilav..., ali isto tako možete i da ih propržite i tako napravite preukusan ručak. Pržene bukovače u sosu su super predlog i kada postite, a u nastavku teksta pročitajte kako da ih spremite.
- Sastojci:
- 400 g bukovača
- 4 čena belog luka
- 20 g svežeg đumbira
- malo bibera
- par listova celera
- Za sos:
- 1 kašika tamnog soja sosa
- 1 kašika sosa od ostriga
- 1 kašika tamnog slatkog soja sosa
- 1-2 kašike vode
- 1/2 kašičice kukuruznog skroba
- tucana paprika
Priprema:
U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte mleveni beli luk i rednani đumbir. Posle minuta dodajte bukovače isečene po želji. Poprskajte malo vode, pa poklopite i dinstajte par minuta. Zatim sipajte soja sos, sos od ostriga, slatki soja sos i dobro promešajte. Posle minut, dva dodajte i vodu, kao i skrob. Opet dobro promešajte pa ostavite da se krčka još 2-3 minuta. Ukrasite seckanim lišćem celera, tucanom paprikom i biberom. Poslužite sa pirinčem.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs