Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE SPREMAJU BUKOVAČE: Najlakši način podrazumeva pohovanje, a u smesu dodajte i parmezan za još bolji ukus (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Ovo je najbolji način da ih spremite.

 pohovane bukovače.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Cookist Wow

Bukovače su vrsta jestivih gljiva. Prvi put su uzgajane u Nemačkoj, a danas se gaje širom sveta. Bukovače se koriste samo termički obrađene ili sušene. Blagog su ukusa. Najčešće se koriste pohovane, spremljene na žaru, kao dodatak supi. U nastavku pogledajte jedan od načina kako da ih pripremite.

  • Sastojci:
  • 8 bukovača
  • 2 jajeta
  • so, peršun
  • 120 ml mleka
  • 70 g brašna
  • 50 g parmezana
  • 150 g prezli
  • ulje za prženje

Priprema:

U činiji umutite jaja, začinite ih solju. Dodajte mleko i brašno i sve dobro izmešajte. Posebno pomešajte prezle, parmezan i peršun da pripremite smesu za premazivanje. Svaku pečurku prvo umočite u mešavinu jaja, a zatim je premažite mešavinom prezli. Pržite ih u vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti