Bukovače su vrsta jestivih gljiva. Prvi put su uzgajane u Nemačkoj, a danas se gaje širom sveta. Bukovače se koriste samo termički obrađene ili sušene. Blagog su ukusa. Najčešće se koriste pohovane, spremljene na žaru, kao dodatak supi. U nastavku pogledajte jedan od načina kako da ih pripremite.

  • Sastojci:
  • 8 bukovača
  • 2 jajeta
  • so, peršun
  • 120 ml mleka
  • 70 g brašna
  • 50 g parmezana
  • 150 g prezli
  • ulje za prženje

Priprema:

U činiji umutite jaja, začinite ih solju. Dodajte mleko i brašno i sve dobro izmešajte. Posebno pomešajte prezle, parmezan i peršun da pripremite smesu za premazivanje. Svaku pečurku prvo umočite u mešavinu jaja, a zatim je premažite mešavinom prezli. Pržite ih u vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE