Bukovače su vrsta jestivih gljiva. Prvi put su uzgajane u Nemačkoj, a danas se gaje širom sveta. Bukovače se koriste samo termički obrađene ili sušene. Blagog su ukusa. Najčešće se koriste pohovane, spremljene na žaru, kao dodatak supi. U nastavku pogledajte jedan od načina kako da ih pripremite.
- Sastojci:
- 8 bukovača
- 2 jajeta
- so, peršun
- 120 ml mleka
- 70 g brašna
- 50 g parmezana
- 150 g prezli
- ulje za prženje
Priprema:
U činiji umutite jaja, začinite ih solju. Dodajte mleko i brašno i sve dobro izmešajte. Posebno pomešajte prezle, parmezan i peršun da pripremite smesu za premazivanje. Svaku pečurku prvo umočite u mešavinu jaja, a zatim je premažite mešavinom prezli. Pržite ih u vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus