Sa dolaskom hladnijeg vremena naš organizam traži neku topliju hranu poput čorba, potaža, supica ili drugih jela na kašiku. Specifičnost recepta u nastavku je ta što nema klasičnog kuvanja na ringli i postepenog dodavanja sastojaka, već se sve odmah stavi u šerpu i krčka u rerni. Rezulatat je ukusna čorba od goveđeg mesa sa povrćem.

  • Sastojci:
  • 500 g govedine
  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  • 3 paprike
  • 2 krompira
  • 1 l goveđeg bujona
  • majčina dušica, ruzmarin, so, biber, lovorov list
  • maslinovo ulje 

Priprema:

Meso isecite na komade srednje veličine. Rasporedite podjednako u dve šerpice (koje mogu u rernu). Posolite, pospite biberom, ruzmarinom i majčinom dušicom. Isecite povrće i takođe ga ravnomerno rasporedite u dve šerpice. Dodajte čorbu i po jedan lovorov list. Zatvarite ih poklopcem. Prebacite šerpe na pleh. Stavite ih u hladnu rernu a zatim je uključite i pecite na 220° C 80 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE