Sa dolaskom hladnijeg vremena naš organizam traži neku topliju hranu poput čorba, potaža, supica ili drugih jela na kašiku. Specifičnost recepta u nastavku je ta što nema klasičnog kuvanja na ringli i postepenog dodavanja sastojaka, već se sve odmah stavi u šerpu i krčka u rerni. Rezulatat je ukusna čorba od goveđeg mesa sa povrćem.
- Sastojci:
- 500 g govedine
- 1 crni luk
- 2 šargarepe
- 3 paprike
- 2 krompira
- 1 l goveđeg bujona
- majčina dušica, ruzmarin, so, biber, lovorov list
- maslinovo ulje
Priprema:
Meso isecite na komade srednje veličine. Rasporedite podjednako u dve šerpice (koje mogu u rernu). Posolite, pospite biberom, ruzmarinom i majčinom dušicom. Isecite povrće i takođe ga ravnomerno rasporedite u dve šerpice. Dodajte čorbu i po jedan lovorov list. Zatvarite ih poklopcem. Prebacite šerpe na pleh. Stavite ih u hladnu rernu a zatim je uključite i pecite na 220° C 80 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus