Isprobajte mini pice sa podlogom od plavog patlidžana. Recept je veoma jednostavan i lak za pripremu. Kao i kod prave pice, možete dodati sastojke po svom ukusu, ali vam mi predstavljamo niskokaloričnu verziju koja je odlična za večeru, ali i pogodna za sve koji paze na svoju ishranu.
- Sastojci:
- 1 veliki patlidžan
- 200 g paradajz pirea
- 200 g mocarele ili kačkavalja
- so, biber, origano, svež bosiljak
- maslinovo ulje
Priprema:
Patlidžan isecite na kolutove, pa sredinu zasecite nožem nekoliko puta i horizontalno i vertikalno da se naprave mali kvadrati. poređajte na pleh obložen pek papirom i posolite. U činiji pomešajte paradajz pire, biber, origano, svež bosiljak i maslinovo ulje. premažite svaki patlidžan ovom mešavinom i preko stavite iseckan sir. Pecite na 200 stepeni 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem