Ukoliko ste ljubitelji italijanske kuhinje, ovaj recept za mini pice će vam dobro doći. Prave se od najmekšeg domaćeg testa, a nadeve birate sami po želji. Odlične su i kada vam dođu gosti, jer su praktične i izdašne.
Sastojci:
200 ml toplog mleka
120 ml tople vode
100 ml ulja
2 kašičice šećera
10 g instant kvasca
3 ¼ šolje brašna
1 kašičica soli
Za sos:
paradajz sos
majčina dušica
Za nadev:
šunka
kobasica
zelena paprika
kačkavalj
masline
Priprema:
Za testo u veliku činiju stavite 200 ml toplog mleka, 120 ml tople vode, 100 ml ulja, 2 kašičice šećera i 10 g instant kvasca. Mešajte varjačom. Dodajte polovinu brašna i 1 kašičicu soli, mesite dok ne počne da se formira testo. Nastavite da mesite, unoseći ostatak brašna. Nastavite da mesite dok ne dobijete glatko, meko testo. Pokrijte testo plastičnom folijom, a zatim kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mestu da se udvostruči, oko 30 minuta.
U međuvremenu pripremite prelive i nadeve po želji. potom testo istresite na radnu površinu. Razvucite ga na kružni oblik. Čašom vadite oblike mini pica. U pleh obložen papirom za pečenje rešajte mini pice. Kašikom sipajte paradajz sos i ravnomerno rasporedite po podlozi. Pospite seckanim sirom i stavite željene nadeve na pice. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem