Ako ste ljubitelj slatkih i slane krofne ćete obožavati. Aromatične i ukusne napravljene sa belim lukom i mirođijom su odlične za sve prilike, a pogotovo ako se posluže sa ajvarom ili kajmakom i svežim paradajzom. Što bismo rekli pravi "seljački" doručak koji svi vole, a najbolje je od svega što se baš brzo spremaju. Nema čekanja da testo nadođe, nego se pomešaju sastojci i prave oblici. Uživajte!
Sastojci:
5-6 čenova belog luka
2 jajeta
150 ml jogurta
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica soli
300 g brašna
mirođija
Priprema:
Beli luk usitnite u blenderu, pa dodajte u jaja. Umutite, pa dodajte jogurt, sodu bikarbonu, so, seckanu mirođiju i sjedinite mikserom. Zatim sipajte prosejano brašno i umesite testo.Na pobrašnjenoj površini razvucite testo oklakijom, pa čašom ili okruglim oblikom vadite krofne. Pržite u zagrejanom ulju i vadite na ubrus da se ocede.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus