Super jednostavan recept za ukusan pšenični hleb koji uvek uspeva. Napraviti ga može čak i početnik koji nema mnogo iskustva u pečenju. Samo pripremite sastojke, pratite recept i vaš ukusni domaći hleb je spreman! Isprobajte recept za hleb koji ima hrskavu koricu, mekan je iznutra i ne raspada se.

Sastojci:
500 g pšeničnog brašna tip 650
7 g suvog kvasca
1 kašičica šećera
500 ml tople vode
2 kašike ulja
prstohvat soli
sušeno bilje

Priprema:

U činiju sipajte prosejano brašno, kvasac, šećer i so. Zatim sipajte ulje i toplu vodu. Sve sastojke pomešati, izmešati i umutiti mikserom ili varjačom. Pripremljeno testo prekrijte krpom i ostavite da se diže 1 sat. Pleh premažite uljem i stavite testo u njega. Pospite suvim biljem.
Stavite hleb u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 50 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE