Mešenje hleba ume da bude ponekad naporan posao i domaćice često odustaju od toga pa radije biraju kupovni hleb. Međutim, uz ovaj jednostavan recept pravljenje hleba postaće uživanje, a vi ćete dobiti zdravo pecivo. Ovaj hleb je bez kvasca i može trajati i do 7 dana ukoliko ga čuvate u frižideru. Možete staviti brašno po želji, ali ukoliko vodite računa o ishrani preporučujemo vam speltino ili mešavinu sa ražanim.

Sastojci:

  • 450 - 500 g speltinog brašna
  • 500 ml kisele vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • malo soli
  • 1 ravna kašičica sode bikarbone
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • semenke lana, golice i suncokreta

Priprema:

U posudu stavite brašno, so, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, semenke po izboru i promešajte. Zatim sipajte ulje i kiselu vodu pa sve dobro sjedinite. Kalup za hleb obložite papirom za pečenje, sipajte smesu i rasporedite. Odozgo pospite semenkama po izboru. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE