Mešenje hleba ume da bude ponekad naporan posao i domaćice često odustaju od toga pa radije biraju kupovni hleb. Međutim, uz ovaj jednostavan recept pravljenje hleba postaće uživanje, a vi ćete dobiti zdravo pecivo. Ovaj hleb je bez kvasca i može trajati i do 7 dana ukoliko ga čuvate u frižideru. Možete staviti brašno po želji, ali ukoliko vodite računa o ishrani preporučujemo vam speltino ili mešavinu sa ražanim.
Sastojci:
- 450 - 500 g speltinog brašna
- 500 ml kisele vode
- 1 kesica praška za pecivo
- malo soli
- 1 ravna kašičica sode bikarbone
- 3 kašike maslinovog ulja
- semenke lana, golice i suncokreta
Priprema:
U posudu stavite brašno, so, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, semenke po izboru i promešajte. Zatim sipajte ulje i kiselu vodu pa sve dobro sjedinite. Kalup za hleb obložite papirom za pečenje, sipajte smesu i rasporedite. Odozgo pospite semenkama po izboru. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća