Krompir i belo meso su odlična kombinacija za porodični ručak. A kada im dodate i topljeni sir nastaje pravi gurmanluk. Napravite pitu u tiganju od ovih jednostavnih sastojaka i za kratko vreme. porodica će uživati u ukusu.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 400 ml hladne vode
  • 50 g brašna
  • 500 g piletine
  • 3 jajeta
  • peršun svež, slatka paprika, so, biber
  • 20 ml ulja
  • 200 g kačkavalja u listićima
  • 200 g rendanog kačkavalja

Priprema:

Krompir narendajte pa ga potopite na kratko u hladnu vodu. Procedite i stavite u jednu veću činiju. Piletinu isecite na kockice pa dodajte u činiju sa krompirom. Zatim stavite brašno, jaja i začine pa dobro sjedinite. Pola smese sipajte u podmazan tiganj i poravnajte. odozgo stavite kačkavalj u listićima pa preko preostalu smesu i poravnajte. Poklopite i pecite 10 minuta na laganoj vatri. potop uz pomoć daske za sečenje ili tanjira okrenite pitu, pospite rendanim sirom i pecite još 10 minuta. Servirajte toplo.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE