Krompir i belo meso su odlična kombinacija za porodični ručak. A kada im dodate i topljeni sir nastaje pravi gurmanluk. Napravite pitu u tiganju od ovih jednostavnih sastojaka i za kratko vreme. porodica će uživati u ukusu.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 400 ml hladne vode
- 50 g brašna
- 500 g piletine
- 3 jajeta
- peršun svež, slatka paprika, so, biber
- 20 ml ulja
- 200 g kačkavalja u listićima
- 200 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Krompir narendajte pa ga potopite na kratko u hladnu vodu. Procedite i stavite u jednu veću činiju. Piletinu isecite na kockice pa dodajte u činiju sa krompirom. Zatim stavite brašno, jaja i začine pa dobro sjedinite. Pola smese sipajte u podmazan tiganj i poravnajte. odozgo stavite kačkavalj u listićima pa preko preostalu smesu i poravnajte. Poklopite i pecite 10 minuta na laganoj vatri. potop uz pomoć daske za sečenje ili tanjira okrenite pitu, pospite rendanim sirom i pecite još 10 minuta. Servirajte toplo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus