Krompir i belo meso su odlična kombinacija za porodični ručak. A kada im dodate i topljeni sir nastaje pravi gurmanluk. Napravite pitu u tiganju od ovih jednostavnih sastojaka i za kratko vreme. porodica će uživati u ukusu.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 400 ml hladne vode
- 50 g brašna
- 500 g piletine
- 3 jajeta
- peršun svež, slatka paprika, so, biber
- 20 ml ulja
- 200 g kačkavalja u listićima
- 200 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Krompir narendajte pa ga potopite na kratko u hladnu vodu. Procedite i stavite u jednu veću činiju. Piletinu isecite na kockice pa dodajte u činiju sa krompirom. Zatim stavite brašno, jaja i začine pa dobro sjedinite. Pola smese sipajte u podmazan tiganj i poravnajte. odozgo stavite kačkavalj u listićima pa preko preostalu smesu i poravnajte. Poklopite i pecite 10 minuta na laganoj vatri. potop uz pomoć daske za sečenje ili tanjira okrenite pitu, pospite rendanim sirom i pecite još 10 minuta. Servirajte toplo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem