Nikad brže napravite mekane domaće lepinje. Od 3 jednostavna sastojka umutite testo i ispecite, gotove su za 15 minuta. Laka priprema i fantastičan ukus je ono što će vas privući, a super je što se prave bez brašna i kvasca. Na njih možete da mažete šta želite, a mi predlažemo krem sir ili domaći namaz od tikvica.
Sastojci:
180 g mleka u prahu
1 kašičica praška za pecivo
5 srednjih jaja
Priprema:
Pomešajte mleko u prahu, prašak za pecivo i jaja. Dobro umutite mikserom, pa sipajte u šprica za kolače ili kesu za zamrzivač. Smesu sipajte u pleh obložen pek papirom, istisnite smesu jajastog oblika. Pecite na 180°C nekih 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem