U Srbiji je hleb namirnica koja se konzumira često i najčešće se jede za doručak ili večeru. Srpske domaćice su osmislile recepte za korišćenje bajatog hleba, kao što su prženice ili popara. Ako nemate svež hleb, a ne možete da zamislite obrok bez njega, mi vam donosimo sjajan recept. Napravite pljeskavice od hleba i sira koje će se definitivno dopasti svima.
Sastojci:
- 1 pakovanje tost hleba
- 350 ml mleka
- 400 g feta sira
- 20 g susama ili semenki
- 5 jaja
Recept za pljeskavice od hleba i sira:
Pripremite hleb
Tost hleb izdrobite, pa prelijte mlekom. Ostavite da odstoji par minuta, pa viljuškom izdrobite. Treba da dobijete gustu smesu.
Dodajte ostale sastojke
Zatim u tu smesu dodajte umućena jaja, izdrboljeni sir, kao i susam ili semenke i začinite po vašoj želji. Sve lepo sjedinite.
Pržite pljeskavice
Kašikom vadite smesu i pecite u zagrejanom tiganju na malo ulja. Uštipci od hleba su gotovi kada dobiju lepu zlatnu boju.
Pročitajte i ovo: Od bajatog hleba napravite picu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem