U Srbiji je hleb namirnica koja se konzumira često i najčešće se jede za doručak ili večeru. Srpske domaćice su osmislile recepte za korišćenje bajatog hleba, kao što su prženice ili popara. Ako nemate svež hleb, a ne možete da zamislite obrok bez njega, mi vam donosimo sjajan recept. Napravite pljeskavice od hleba i sira koje će se definitivno dopasti svima.
Sastojci:
- 1 pakovanje tost hleba
- 350 ml mleka
- 400 g feta sira
- 20 g susama ili semenki
- 5 jaja
Recept za pljeskavice od hleba i sira:
Pripremite hleb
Tost hleb izdrobite, pa prelijte mlekom. Ostavite da odstoji par minuta, pa viljuškom izdrobite. Treba da dobijete gustu smesu.
Dodajte ostale sastojke
Zatim u tu smesu dodajte umućena jaja, izdrboljeni sir, kao i susam ili semenke i začinite po vašoj želji. Sve lepo sjedinite.
Pržite pljeskavice
Kašikom vadite smesu i pecite u zagrejanom tiganju na malo ulja. Uštipci od hleba su gotovi kada dobiju lepu zlatnu boju.
Pročitajte i ovo: Od bajatog hleba napravite picu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus