U Srbiji je hleb namirnica koja se konzumira često i najčešće se jede za doručak ili večeru. Srpske domaćice su osmislile recepte za korišćenje bajatog hleba, kao što su prženice ili popara. Ako nemate svež hleb, a ne možete da zamislite obrok bez njega, mi vam donosimo sjajan recept. Napravite pljeskavice od hleba i sira koje će se definitivno dopasti svima. 

Sastojci:

  • 1 pakovanje tost hleba
  • 350 ml mleka
  • 400 g feta sira
  • 20 g susama ili semenki 
  • 5 jaja

Recept za pljeskavice od hleba i sira:

17:41
Korak 1

Pripremite hleb

Tost hleb izdrobite, pa prelijte mlekom. Ostavite da odstoji par minuta, pa viljuškom izdrobite. Treba da dobijete gustu smesu. 

17:42
Korak 2

Dodajte ostale sastojke

Zatim u tu smesu dodajte umućena jaja, izdrboljeni sir, kao i susam ili semenke i začinite po vašoj želji. Sve lepo sjedinite. 

17:42
Korak 3

Pržite pljeskavice

Kašikom vadite smesu i pecite u zagrejanom tiganju na malo ulja. Uštipci od hleba su gotovi kada dobiju lepu zlatnu boju. 

Pročitajte i ovo: Od bajatog hleba napravite picu

BONUS VIDEO: 

tiktok/feelgoodfoodie mlečni tost hleb

(StvarUkusa/S.B.)