Srpske domaćice su oduvek koristile bajat hleb da naprave ukusan doručak ili večeru, a to su prženice. Priprema je nikad jednostavnija, sastojci jeftini, a ukus fantastičan. Ako volite da jedete prženice, a želite da probate nešto drugačije onda je ovo recept za vas. Šuplje prženice punjene sirom i šunkom su odličan predlog za doručak. 

  • Sastojci:
  • Za prženice: 
  • 20 g putera 
  • 3-4 parčeta hleba 
  • Za punjenje: 
  • 2 jajeta 
  • 1 kašičica origana 
  • 100 g šunke 
  • 120 g tvrdog sira 

Priprema:

Istopite puter, pa poređajte parčiće hleba kojima ste izvadili sredinu. Umutite jaja, posolite, pospite origanom, pa dodajte seckanu šunku i rendani sir. Dobro sjedinite. Ubacite smesu u šupljinu hleba, poravnajte i poklopite, pa pržite nekih 7 minuta. Zatim okrenite sa druge strane, ponovo poklopite i pržite još 3 minuta.

BONUS VIDEO: 

mlečni tost hleb tiktok/feelgoodfoodie

Izvor: StvarUkusa