Bataci i krompir iz rerne često se nalazi na našim menijima. Praktični su za pripremu i ne zahtevaju veliko kulinarsko umeće. Obogatite klasičan recept i dodajte batacima aromatičan i izuzetno sočan umak. U nekoliko koraka spremite vrhunski ručak za celu porodicu.
- Sastojci:
- 6 bataka sa karabatacima
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1/2 kašičice soli
- malo maslinovog ulja
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 kašičica slatke paprike
- 2 kašičice kari začina
- 500 g krompira
- 80 ml kefira
- Vezica svežeg peršuna
Priprema:
Usitnine beli luk pa ga promešajte u posudici sa malo maslinovog ulja. U piletinu prethodno izbockanu nožem dodajte iseckan crni luk, tucanu i slatku papriku, so, kari začin, kefir i rukama dobro sjedinite sve. U smesu sa mesom i začinima dodajte i isečen krompir, pa pokrijte prozirnom folijom da se začini upiju. Poređajte po plehu obloženom pek papirom batake i okolo njih krompir. Pospite ostatak sosa po batacima i krompirima. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 35 minuta, pa pojačajte na 250°C i pecite još 10 minuta. Sveži peršun umočite u posudicu na belim lukom i maslinovim ulje, pa ukrasite njim pečeno meso.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus