Bataci i krompir iz rerne često se nalazi na našim menijima. Praktični su za pripremu i ne zahtevaju veliko kulinarsko umeće. Obogatite klasičan recept i dodajte batacima aromatičan i izuzetno sočan umak. U nekoliko koraka spremite vrhunski ručak za celu porodicu.

  • Sastojci:
  • 6 bataka sa karabatacima
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1/2 kašičice soli
  • malo maslinovog ulja
  • 1 kašičica tucane paprike
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 2 kašičice kari začina
  • 500 g krompira
  • 80 ml kefira
  • Vezica svežeg peršuna

Priprema:

Usitnine beli luk pa ga promešajte u posudici sa malo maslinovog ulja. U piletinu prethodno izbockanu nožem dodajte iseckan crni luk, tucanu i slatku papriku, so, kari začin, kefir i rukama dobro sjedinite sve. U smesu sa mesom i začinima dodajte i isečen krompir, pa pokrijte prozirnom folijom da se začini upiju. Poređajte po plehu obloženom pek papirom batake i okolo njih krompir. Pospite ostatak sosa po batacima i krompirima. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 35 minuta, pa pojačajte na 250°C i pecite još 10 minuta. Sveži peršun umočite u posudicu na belim lukom i maslinovim ulje, pa ukrasite njim pečeno meso.

BONUS VIDEO:

Zapečena piletina u bešamel sosu Kurir televizija

 Izvor: StvarUkusa