Bilo da ste više ljubitelj bataka ili belog mesa, piletina je uvek odilčno rešenje kada nemamo puno vremena za pripremu jela. Za vas danas imamo recept za batakespremljene po istočnjačkom receptu, a jedan mali trik učiniće ih još više sočnim. Možete ih služiti za ručak ili večeru, a odlično su rešenje i ukoliko očekujete goste. Spremaju se brzo, a ukus osvaja na prvi zalogaj.
- Sastojci:
- 6 bataka sa karabatacima
- 2 crna luka
- 5 paradajza
- 4 čena belog luka
- so i biber
- 2 zelene paprike
- 2 kašike paradajz sosa
- 1 kašika korijandera
- 1 kašika kima
- 1/2 šolje ulja
- 2 kašike slatke paprike
Priprema:
Svaki batak i karabatak zasecite unakrst na više mesta kako bi piletina bolje upila sos. U blender ubacite isečena četiri paradajza, crni luk i iseckanu zelenu papriku (1 komad), beli luk, slatku pavlaku, kim, korijander, so i biber. Zatim sipajte ulje i paradajz sos i sve dobro izblendirajte. Sos dobro utrljajte u meso. Po plehu rasporedite isečene kolutove preostalog paradajza, iseckanu zelenu papriku (1 komad) i kolutove crnog luka. Potom poređajte piletinu, pa pokrijte pek papirom i aluminijumskom folijom na kraju. Pecite u rerni na 200°C dok meso ne dobije lepu zlatnu boju, otprilike 30-40 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar Ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus