Bilo da ste više ljubitelj bataka ili belog mesa, piletina je uvek odilčno rešenje kada nemamo puno vremena za pripremu jela. Za vas danas imamo recept za batakespremljene po istočnjačkom receptu, a jedan mali trik učiniće ih još više sočnim. Možete ih služiti za ručak ili večeru, a odlično su rešenje i ukoliko očekujete goste. Spremaju se brzo, a ukus osvaja na prvi zalogaj.
- Sastojci:
- 6 bataka sa karabatacima
- 2 crna luka
- 5 paradajza
- 4 čena belog luka
- so i biber
- 2 zelene paprike
- 2 kašike paradajz sosa
- 1 kašika korijandera
- 1 kašika kima
- 1/2 šolje ulja
- 2 kašike slatke paprike
Priprema:
Svaki batak i karabatak zasecite unakrst na više mesta kako bi piletina bolje upila sos. U blender ubacite isečena četiri paradajza, crni luk i iseckanu zelenu papriku (1 komad), beli luk, slatku pavlaku, kim, korijander, so i biber. Zatim sipajte ulje i paradajz sos i sve dobro izblendirajte. Sos dobro utrljajte u meso. Po plehu rasporedite isečene kolutove preostalog paradajza, iseckanu zelenu papriku (1 komad) i kolutove crnog luka. Potom poređajte piletinu, pa pokrijte pek papirom i aluminijumskom folijom na kraju. Pecite u rerni na 200°C dok meso ne dobije lepu zlatnu boju, otprilike 30-40 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar Ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem