Zima je idealna za jela od kiselog kupusa, a mi vam donosimo sjajan recept za gulaš. Preporučujemo da napravite turski gulaš od mlevenog mesa i kiselog kupusa koji je poznat i pod nazivom kapuska. Vrlo jednostavno se priprema, a super je predlog za nedeljni ručak. Ovako pripremljen gulaš izgleda kao isečena sarma, a neverovatno je ukusan.
Sastojci:
- 250 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašike paradajz paste
- 1 kašičica mlevene nane ili bosiljka
- 1 kašičica tucane paprike
- 100 g bulgura
- 750 g kiselog kupusa
- peršun
- 800 ml bujona od povrća
- Za sos:
- 250 ml jogurta
- 50 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašičica seckanog vlašca (može i sušeni)
Recept za gulaš sa mlevenim mesom i kiselim kupusom:
Pripremite kupus i meso
U tiganju propržite seckani crni luk, a kada on omekša dodajte i mleveni beli. Promešajte, pa dodajte mleveno meso. Pržite, uz povremeno mešanje, dok ne bude gotovo. Zatim dodajte paradajz pastu, tucanu papriku, so, biber, bosiljak/nanu. Promešajte.
Dodajte ostale sastojke
Kiseli kupus isecetie po želji i operite, kako biste uklonili višak soli. U šerpu sa mlevenim mesom dodajte kupus, bulgur, pa sipajte bujon. Sve lepo promešajte. Poklopite i lagano dinstajte, povremeno promešajte, a ako je potrebno dolijte još malo vode. Kuvajte sat i po.
Napravite sos
U posudi pomešajte jogurt, pavlaku, so i vlašac. Promešajte i poslužite sa tanjirom gulaša.
Pročitajte i ovo: Mađarski gulaš iz rerne
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese