Zima je idealna za jela od kiselog kupusa, a mi vam donosimo sjajan recept za gulaš. Preporučujemo da napravite turski gulaš od mlevenog mesa i kiselog kupusa koji je poznat i pod nazivom kapuska. Vrlo jednostavno se priprema, a super je predlog za nedeljni ručak. Ovako pripremljen gulaš izgleda kao isečena sarma, a neverovatno je ukusan.

Sastojci:

  • 250 g mlevenog mesa 
  • 1 crni luk 
  • 2 čena belog luka 
  • 2 kašike paradajz paste 
  • 1 kašičica mlevene nane ili bosiljka 
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 100 g bulgura
  • 750 g kiselog kupusa
  • peršun
  • 800 ml bujona od povrća 
  • Za sos: 
  • 250 ml jogurta 
  • 50 ml pavlake za kuvanje 
  • 1 kašičica seckanog vlašca (može i sušeni)

Recept za gulaš sa mlevenim mesom i kiselim kupusom:

17:24
Korak 1

Pripremite kupus i meso

U tiganju propržite seckani crni luk, a kada on omekša dodajte i mleveni beli. Promešajte, pa dodajte mleveno meso. Pržite, uz povremeno mešanje, dok ne bude gotovo. Zatim dodajte paradajz pastu, tucanu papriku, so, biber, bosiljak/nanu. Promešajte. 

17:25
Korak 2

Dodajte ostale sastojke 

Kiseli kupus isecetie po želji i operite, kako biste uklonili višak soli. U šerpu sa mlevenim mesom dodajte kupus, bulgur, pa sipajte bujon. Sve lepo promešajte. Poklopite i lagano dinstajte, povremeno promešajte, a ako je potrebno dolijte još malo vode. Kuvajte sat i po. 

17:25
Korak 3

Napravite sos

U posudi pomešajte jogurt, pavlaku, so i vlašac. Promešajte i poslužite sa tanjirom gulaša. 

Pročitajte i ovo: Mađarski gulaš iz rerne

BONUS VIDEO: 

kurir televizija MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!

(StvarUkusa/S.B.)