Gulaš je provereno jelo od mesa koje nam dolazi iz Mađarske. Meso se dugo dugo krčka u sosu, a ako želite možete da dodate i neko povrće. Danas vam predlažemo da napravite gulaš sa krompirom i šargarepom, ali ovaj se ne krčka satima na šporetu, već se peče sat i po vremena u rerni.
Sastojci:
1 kg goveđeg mesa
30 g neslanog putera
2 crna luka
5 čenova belog luka
2 paprike
2 paradajza
1/4 šolje paprike na mađarski način (obična paprika, napomena 2)
1 kašičica semena kima
1 lovorov list
1 l goveđeg bujona
2 šargarepe
2 krompira
1 kašika sitno seckanog peršuna
Recept za mađarski gulaš iz rerne:
Spremite meso za gulaš
Goveđe meso isecite na krupnije kocke, pa je posolite i pobiberite. Zatim u tiganju propržite sitno seckan crni luk, pa kada omekša dodajte puter. Mešajte dok se ne istopi, pa dodajte meso. Pržite dok ne promeni boju. Dodajte mleveni beli luk, seckanu papriku i paradajz. Promešajte, pa pospite dimljenom paprikom, kimom i stavite lovorov list. Mešajte i još ostavite na šporetu još par minuta, a onda sipajte bujon (kocke supe rastvorite u vreloj vodi).
Kako se peče gulaš
Poklopite i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat i po vremena. Pola sata pred kraj dodajte seckani krompir i šargarepu. I dalje pecite poklopljeno, pa gotov gulaš pospite seckanim peršunom.
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus