Grci znaju kako da naprave pravo letnje jelo, koje je zasitno, a ne pada teško na stomak. U pitanju je gulaš od graška i krompira koji se brzinski sprema, a koji će cela porodica zavoleti čim proba. Možete da poslužite sa parčetom domaćeg hleba, kao što je naan u koji se isto dodajte grašak, ali i nekom sezonskom salatom. 

  • Sastojci: 
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 450 g smrznutog graška
  • 2 krompira
  • 450 ml paradajz sosa 
  • 1 šolja vode
  • malo tucane paprike 
  • 1 kašičica sušene mirođije 
  • 1-2 kašike sveže seckane nane

Priprema:
Iseckajte crni luk i propržite ga dok ne omekša, pa dodajte mleveni beli i ostavite još minuta. Zatim dodajte seckani krompir, paradajz sos, vodu, pa posolite i pobiberite. Pospite tucanom paprikom i promešajte. Kada proključa smanjite temepraturu i kuvajte još 15 minuta. Zatim dodajte graška i kuvajte još 5 minuta. Na kraju dodajte mirođiju i nanu i opet promešajte. Ovo jelo ima najbolji ukus kada se ostavi da odstoji najmanje 45 minuta.

BONUS VIDEO: 

SEKA UGOSTILA KOLEGU NA ZLATIBORU: Veljko i Raša spremali gulaš za njihove dame! Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa