Grci znaju kako da naprave pravo letnje jelo, koje je zasitno, a ne pada teško na stomak. U pitanju je gulaš od graška i krompira koji se brzinski sprema, a koji će cela porodica zavoleti čim proba. Možete da poslužite sa parčetom domaćeg hleba, kao što je naan u koji se isto dodajte grašak, ali i nekom sezonskom salatom.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 450 g smrznutog graška
- 2 krompira
- 450 ml paradajz sosa
- 1 šolja vode
- malo tucane paprike
- 1 kašičica sušene mirođije
- 1-2 kašike sveže seckane nane
Priprema:
Iseckajte crni luk i propržite ga dok ne omekša, pa dodajte mleveni beli i ostavite još minuta. Zatim dodajte seckani krompir, paradajz sos, vodu, pa posolite i pobiberite. Pospite tucanom paprikom i promešajte. Kada proključa smanjite temepraturu i kuvajte još 15 minuta. Zatim dodajte graška i kuvajte još 5 minuta. Na kraju dodajte mirođiju i nanu i opet promešajte. Ovo jelo ima najbolji ukus kada se ostavi da odstoji najmanje 45 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem