Piletinakordon blu je nešto sa čime možete da eksperimentišete, pa umesto šunke, uzmite masnu slaninu. Modža će vam se dopasti i svečani ćureći rolat sa začinskim biljem. Marinirajte piletinu u jogurtu, dodajte ljutu papriku - sve zavisi od vaših preferencija. U procesu pečenja možete da dodat malo čorbe u tiganj. Piletinu dobro premažite otopljenim puterom.
Sastojci:
- 2 filea pilećih prsa
- 4 velike kriške šunke
- 1 pomorandža
- 70 g tvrdog sira
- 1 veza majčine dušice
- 1 grančica ruzmarina
- 1 grančica
- 2 čena belog luk
- 3 kašike senfa
- 2 kašike džema od smokava
- 2 kašike maslinovog ulja
- prstohvat sveže mlevenog crnog bibera
- prstohvat morske soli
Recept za piletinu kordon blu sa slatkim i začinjenim sosom
Zagrejte rernu
Za piletinu kordon blu sa slatkim i začinjenim sosom, prvo zagrejte rernu na 180°C. Očistite beli luk, izgnječite ga ravnom stranom noža i sitno iseckajte.
Pripremite piletinu
Pileći file isecite po strani, bez presecanja do kraja, i stavite u vatrostalnu, posolite i pobiberite, stavite džem, senf, beli luk, koricu pomorandže, prelijte maslinovim uljem i sve ravnomerno rasporedite po površini piletine i iznutra. Stavite grančice majčine dušice na vrh.
Pecite piletinu kordon blu
Pokrijte pleh folijom i pecite prsa u zagrejanoj rerni 20 minuta, pa skinite foliju i pecite još 5-7 minuta. Gotov pileći file stavite na tanjir, prelijte preostalim sosom posle pečenja i ukrasite grančicom ruzmarina. Uživajte u piletini kordon blu sa slatkim i začinjenim sosom!
Pročitajte kako se prave pileći zalogaji umotani u slaninu
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem