Piletinakordon blu je nešto sa čime možete da eksperimentišete, pa umesto šunke, uzmite masnu slaninu. Modža će vam se dopasti i svečani ćureći rolat sa začinskim biljem. Marinirajte piletinu u jogurtu, dodajte ljutu papriku - sve zavisi od vaših preferencija. U procesu pečenja možete da dodat malo čorbe u tiganj. Piletinu dobro premažite otopljenim puterom.

Sastojci:

  • 2 filea pilećih prsa
  • 4 velike kriške šunke
  • 1 pomorandža
  • 70 g tvrdog sira
  • 1 veza majčine dušice
  • 1 grančica ruzmarina
  • 1 grančica
  • 2 čena belog luk
  • 3 kašike senfa
  • 2 kašike džema od smokava
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • prstohvat sveže mlevenog crnog bibera
  • prstohvat morske soli

Recept za piletinu kordon blu sa slatkim i začinjenim sosom

12:59
Korak 1

Zagrejte rernu

Za piletinu kordon blu sa slatkim i začinjenim sosom, prvo zagrejte rernu na 180°C. Očistite beli luk, izgnječite ga ravnom stranom noža i sitno iseckajte.

13:02
Korak 2

Rendajte koru pomorandže

Narendajte 1 kašičicu korice pomorandže.

13:02
Korak 3

Pripremite piletinu

Pileći file isecite po strani, bez presecanja do kraja, i stavite u vatrostalnu, posolite i pobiberite, stavite džem, senf, beli luk, koricu pomorandže, prelijte maslinovim uljem i sve ravnomerno rasporedite po površini piletine i iznutra. Stavite grančice majčine dušice na vrh.

13:02
Korak 4

Dodajte sir i šunku

Sir narendajte na krupno rende, stavite u pileći file, a odozgo prekrijte kriškama šunke.

13:02
Korak 5

Pecite piletinu kordon blu

Pokrijte pleh folijom i pecite prsa u zagrejanoj rerni 20 minuta, pa skinite foliju i pecite još 5-7 minuta. Gotov pileći file stavite na tanjir, prelijte preostalim sosom posle pečenja i ukrasite grančicom ruzmarina. Uživajte u piletini kordon blu sa slatkim i začinjenim sosom!

Pročitajte kako se prave pileći zalogaji umotani u slaninu

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow rolovana piletina sa pesto sosom

StvarUkusa/L.S.