Pilećizalogaji umotani u slaninu imaju dozu slatkoće od sosa za roštilj i odličan su spoj različitih tekstura. Možda će vam koristiti i ovih 8 saveta profesionalaca za ukusniju piletinu. Pileći zalogaji umotani u slaninu se lako prave i brzinski nestaju sa tanjira. Evo recepta!

Sastojci:

  • 6 traka slanine
  • 340 g pilećih filea bez kostiju i bez kože, isečenih na kocke
  • 3 kašičice začina po izboru
  • 1 kašičica rena, po želji
  • 60 g sosa za roštilj

Recept za pileće zalogaje umotane u slaninu:

10:23
Korak 1

Pripremite slaninu:

Da biste napravili pileće zalogaje umotane u slaninu, prvo zagrejte rernu na 200°. Slaninu isecite poprečno na trećine. Stavite je na tanjir za mikrotalasnu pećnicu obložen papirnim ubrusima. Pecite u mikrotalasnoj na visokoj temperaturi 3-4 minuta ili dok se delimično ne ispeče, ne sme da bude hrskava.

10:27
Korak 2

Isecite i začinite piletinu:

Isecite pileće filee na male kockice. Stavite je u posudu. Pospite začinima i premažite. Umotajte komad slanine oko svake kockice i učvrstite čačkalicom. Stavite na tepsiju za pečenje obloženu papirom za pečenje.

10:27
Korak 3

Pecite i poslužite:

Pileće zalogaje umotane u slaninu pecite 10 minuta. Po želji dodajte ren u sos za roštilj i time premažite umotanu piletinu. Pecite dok piletina ne bude više ružičasta, a slanina hrskava, 5-10 minuta duže. Uživajte u pilećim zalogajima umotanim u slaninu!

Pročitajte i kako se pravi Pikantna pohovana piletina od 5 sastojaka

BONUS VIDEO:

Punjeni krompir sa slaninom i sirom Instagram/mobkitchen

StvarUkusa/L.S.