Svečani ćurećirolatsa začinskim biljem je mešavina belog luka i bilja, pa ne samo da sadrži različite ukuse, već kada se iseče, zaista izgleda dostojno slavskog stola i svake svečanosti. Možda će vam se dopasti i pikantna pohovana piletina od 5 sastojaka. Svečani ćureći rolat sa začinskim biljem pravi se na ovaj način!

Sastojci:

  • 2 ćureća filea, bez kostiju i kože
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera
  • 4 kašike maslaca
  • 125 g prezle
  • 30 g listova majčine dušice
  • 3 kašike žalfije
  • 250 g listova peršuna
  • 6 čenova belog luka
  • 1/2 kašičice aleve paprike
  • 30 g ulja
16:40
Korak 1

Pripremite ćureće filete:

Za svečani ćureći rolat sa začinskim biljem ćureće filete isecite na pola, pazeći da se ne preseku do kraja. Stavite komad plastične folije preko jednog otvorenog fileta i istucajte u pravougaonik. Začinite solju i biberom. Ponovite sa drugim filetom. Potrudite se da bude ujednačeno u debljini, to će olakšati valjanje.

16:46
Korak 2

U rastopljene prezle ubacite začine:

Rastopite puter u velikom tiganju, dodajte prezle i pržite do zlatno braon boje. Prebacite u čoper, pa dodajte majčinu dušicu, žalfiju, peršun i beli luk i mešajte dok se sitno ne iseckaju. Začinite fil za ćureći rolat alevom paprikom, solju i biberom.

16:49
Korak 3

Rolajte i punite filee:

Osušite ćureće filee, ravnomerno pospite polovinu mešavine belog luka i začinskog bilja i počnite da umotavate čvrsto. Pričvrstite rolnu kuhinjskim kanapom. Ponovite sa drugim ćurećim fileom.

16:52
Korak 4

Pecite rolade:

Rolade natrljajte uljem i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 190° oko 1 sat. Ostavite da se ohladi 20 minuta pre sečenja. Uživajte u ćurećem rolatu sa začinskim biljem!​

Pročitajte kako da napravite ITALIJANSKI RECEPT ZA PILEĆE BELO MESO

BONUS VIDEO:

instagram/cookistwow Rolat od lisnatog testa

StvarUkusa/L.S.