Gulaš je provereno jelo od mesa sa kojim nikada nema greške. Predlažemo da isprobate i ovaj recept za svinjski gulaš, a zahvaljujući bujonu meso će biti mekano kao duša. Još jedna dobra stvar kod ovog recepta je što nema dugog krčkanja, nego je gotov za pola sata. Super je ideja za ručak, a najbolje je da ga poslužite sa pire krompirom ili taljateljama.

  • Sastojci:
  • 500 g svinjskog filea
  • 1 crni luk 
  • 15 g belog luka
  • 2 kašičice dimljene paprike
  • 1 kašičica čili praha
  • 1,5 zelena paprika 
  • 1,5 crvena paprika 
  • 1 kašičica origana
  • 2 kašike sirćeta
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 400 g seckanog pelata
  • 250 ml bujona

Priprema:
U tigaju zagrejte malo ulja, pa propržite meso isečeno na kockice. Zatim dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne omekša. Dodajte i mleveni beli luk, a posle par sekundi i slatku i ljutu crvenu papriku. Promešajte. Dodajte seckanu papriku, origano, sipajte sirće, paradajz pire, pelat i bujon. Lepo promešajte, pa poklopite i dinstajte nekih 30 minuta. Ukrasite seckanim svežim peršunom. 

BONUS VIDEO: 

SEKA UGOSTILA KOLEGU NA ZLATIBORU: Veljko i Raša spremali gulaš za njihove dame! Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa