Ako želite da napravite raskošan ručak od jeftinog mesa, onda vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Možda će vam kombinacija biti neobična, ali suve šljive svinjskom mesu daju poseban šmek, a sve se peče u kesi za pečenje, pa je priprema nikad jednostavnija. Uz ovako pripremljeno svinjsko meso dovoljna je samo salata, a možete da poslužite i pečeni krompir. 

  • Sastojci:
  • 900 g svinjskog paufleka 
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica crvene paprike
  • 1 kašičica bosiljka
  • 1 kašičica bibera
  • 3 čena belog luka
  • 6-7 šljiva
  • ljuska crnog luka 

Priprema:

U činiji pomešajte so, crvenu papriku, bosiljak i biber, pa dobro utrljajte u meso sa svih strana. Preko utrljajte i mleveni beli luk, pa stavite u kesu za pečenje. Poređajte šljive po mesu i stavite ljuske crnog luka. Dobro zatvorite kesu i stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. 

TikTok/thebaddiekitchen Mleveno meso sa 3 vrste sira

Izvor: Stvar ukusa