Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, pa mi predlažemo da isprobate recept za svinjski pauflek.

Ako želite da napravite raskošan ručak od jeftinog mesa, onda vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Možda će vam kombinacija biti neobična, ali suve šljive svinjskom mesu daju poseban šmek, a sve se peče u kesi za pečenje, pa je priprema nikad jednostavnija. Uz ovako pripremljeno svinjsko meso dovoljna je samo salata, a možete da poslužite i pečeni krompir.
- Sastojci:
- 900 g svinjskog paufleka
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica crvene paprike
- 1 kašičica bosiljka
- 1 kašičica bibera
- 3 čena belog luka
- 6-7 šljiva
- ljuska crnog luka
Priprema:
U činiji pomešajte so, crvenu papriku, bosiljak i biber, pa dobro utrljajte u meso sa svih strana. Preko utrljajte i mleveni beli luk, pa stavite u kesu za pečenje. Poređajte šljive po mesu i stavite ljuske crnog luka. Dobro zatvorite kesu i stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.