Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, a još ako je kao prilog krompir, onda je to pun pogodak. Predlažemo vam da isprobate recept za svinjsko meso sa krompirom i slaninom, a za ovako divnu boju zaslužan je neobičan preliv koji celom jelu daje poseban šmek. Ako želite da oduševite goste ili ukućane ručkom koji će dugo pamtiti, onda pripremite ovo svinjsko meso koje na YouTube kanalu (Fleisch Rezepte von Irma) ima preko 4 miliona pregleda. Poslužite sa osvežavajućom salatom, a naš predlog je kupus.
- Sastojci:
- 1 kg svinjskih šnicli
- 4 krompira
- 1/2 kašičice slatke paprike
- 2 kašike ulja
- 2 crna luka
- Za preliv:
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika kečapa
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica senfa
Priprema:
Šnicle prekrijte providnom folijom i izlupajte tučkom za meso. Stavite u posudu posolite i pobiberite. Krompir isecite na kolutove. Stavite u posudu, posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom, pa prelijte uljem i dobro promešajte. Crni luk isto isecite na kolutove. Stavite 2 koluta krompira na dasku, pa u njega zabodite 2 drvena štapića za roštilj (sa razmakom), preko stavite jednu šniclu, pa 2 koluta crnog luka (isto sa razmakom, kao i krompir) i onda jedan šnit slanine. Opet krompir, meso, luk i slanina i tako ređajte dok ne utrošite sve. Ređa se u visinu, a poslednji red je krompir. Položite meso na pek papir i lepo uvijte. Zatim zamotajte u alu foliju i stavite u tepsiju. Pecite na 200°C oko 60 minuta. Pomešajte soja sos, kečap, med i senf, pa lepo sjedinite. Otvorite foliju i pek papir, premažite meso prelivom i pecite još 10-15 minuta na 200°C.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem