"Chicken nuggets" možete da pronađete u svim restoranima brze hrane. Ovo jelo je u stvari pohovana piletina, a jednostavno i brzo možete da je napravite i kod kuće. Kako bi "chicken nuggets" bili savršeno hrskavi potrebno je da imate posudu sa poklopcem. U nju sipate začinjeno brašno i meso i kada protresete brašno će se lepo zalepiti i napraviti sloj koji će meso učiniti preukusnim. Takođe, ovo pomaže i da ne zagori čim ga stavite u vrelo ulje. 

  • Sastojci:
  • 800 g pilećeg filea 
  • 1 jaje
  • 1/2 šolje mleka
  • 150 g brašna
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica slatke paprike
  • Za sos: 
  • 1/2 šolje majoneza 
  • 1/4 šolje barbikju sosa 
  • 2 kašike senfa 
  • 2 kašike meda
  • malo jabukovog sirćeta 

Priprema: 

U jednoj posudi umutite jaja sa mlekom i posolite i pobiberite. U drugoj posudi pomešajte brašno sa belim lukom u prahu, crnim lukom u prahu, slatkom paprikom, a onda lepo posolite i pobiberite. Meso isecite na manje komade, pa umočite u jaja sa mlekom. Posle par minuta prebacite u posudu sa brašnom, zatvorite je i protresite. Zatim meso izvadite na pleh obložen pek papirom i ostavite da odstoji nekih 10 minuta. Ispržite meso u ulju koje ste zagrejali. U posudi pomešajte majonez, barbikju sos, senf, med i sirće. Posolite i pobiberite, pa promešajte i služite sa mesom. 

BONUS VIDEO: 

sočna piletina u marinadi instagram/themodernnonna

Izvor: Stvar ukusa