Kada se pravi kupus salata, svi odmah pomisle na onu standradnu, kada se kupus samo izrenda i začini. Popularna je postala i američka kupus salata sa majonezom, a donosimo vam recept i za azijsku. Sigurni smo da će vam se dopasti, a tajna fenomenalnog ukusa je u prelivu, kao i prepečenom susamu. Ova kupus salata se pravi lako, a odlična je uz meso, pogotovo pečenje. 

  • Sastojci:
  • 1 manji kupus
  • 60 ml soja sosa
  • 2,5 kašike pirinčanog sirćeta
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike susamovog ulja
  • 2,5 kašika šećera
  • 2-3 kašike semena susama

Priprema: 
Iseckajte kupus na trake ili ga izrendajte, pa operite. U posudi pomešajte soja sos, pirinčano sirće, ulje, susamovo ulje i šećer. Prelijte preko salate. Dobro promešajte da se svi sastojci lepo sjedine, pa pospite susamom koji ste prethodno ispekli. 

Izvor: Stvar ukusa