Zimnica ne može da se zamisli bez džema, domaćeg slatkog namaza koji se odlično slaže uz palačinke. Možda deluje komplikovano, ali priprema je jednostavna i mi vam predlažemo da napravite ovaj sa višnjama. Ako volite džem, ali i vodite računa o ishrani, onda je ovaj recept idealna za vas, jer se pravi bez šećera. Za prirodni domaći džem vam je potrebno samo voće.
- Sastojci:
- 1 kg višanja
Priprema:
Višnje prvo očistite i operite, pa kuvajte. Povremeno promešajte, pa posle pola sata sklonite sa šporeta i usitnite ih štapnim mikserom. Onda vratite na šporet i kuvajte još 30-45 minuta. Sipajte dobijeni džem u sterilisane tegle.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus