Zimnica ne može da se zamisli bez džema, domaćeg slatkog namaza koji se odlično slaže uz palačinke. Možda deluje komplikovano, ali priprema je jednostavna i mi vam predlažemo da napravite ovaj sa višnjama. Ako volite džem, ali i vodite računa o ishrani, onda je ovaj recept idealna za vas, jer se pravi bez šećera. Za prirodni domaći džem vam je potrebno samo voće.
- Sastojci:
- 1 kg višanja
Priprema:
Višnje prvo očistite i operite, pa kuvajte. Povremeno promešajte, pa posle pola sata sklonite sa šporeta i usitnite ih štapnim mikserom. Onda vratite na šporet i kuvajte još 30-45 minuta. Sipajte dobijeni džem u sterilisane tegle.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem