Zimnica ne može da se zamisli bez džema, domaćeg slatkog namaza koji se odlično slaže uz palačinke. Možda deluje komplikovano, ali priprema je jednostavna i mi vam predlažemo da napravite ovaj sa višnjama. Ako volite džem, ali i vodite računa o ishrani, onda je ovaj recept idealna za vas, jer se pravi bez šećera. Za prirodni domaći džem vam je potrebno samo voće.
- Sastojci:
- 1 kg višanja
Priprema:
Višnje prvo očistite i operite, pa kuvajte. Povremeno promešajte, pa posle pola sata sklonite sa šporeta i usitnite ih štapnim mikserom. Onda vratite na šporet i kuvajte još 30-45 minuta. Sipajte dobijeni džem u sterilisane tegle.
Izvor: Stvar ukusa
Lincer torta - raskošnija verzija popularnih sitnih kolača
Brze pogačice od krompira i sira gotove za manje od pola sata
Medaljoni od tikvica sa ćurećim mesom
Prolećna obrok salata sa makaronama, kuvanim jajima i rotkvicama
Recept za turske ćevape od jagnjetine