Iskoristite sezonumladih krompirića i napravite ukusan prilog koji možete da jedete i kao glavno jelo. Već smo vam otkrili kako da napravite savršeno hrskavi mladi krompir, a danas vam donosimo recept koji je još boljeg ukusa. Dodajte mu tikvicu, papriku i sir koji se topi i napravite fantastično jelo kojem niko ne može da odoli. 

  • Sastojci:
  • 700 g mladog krompira 
  • 1 crni luk 
  • 1 paprika 
  • 1 tikvica 
  • 3 čena belog luka
  • 100 g tvrdog sira 
  • peršun
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica tucane paprike
  • puter

Priprema:
Mladi krompir lepo operite i kuvajte dok ne omekša. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada on omekša dodajte seckanu papriku. Posolite i dodajte seckanu tikvicu. Kada je povrće gotovo izvadite iz tiganja.U istom tiganju istopite puter, pa dodajte seckani beli luk, so, biber, slatku i tucanu papriku. Pržite nekih minut, pa dodajte proceđeni krompir. Promešajte i pržite par minuta. Zatim vratite povrće i promešajte. Pospite rendanim sirom, pa pokrijte i pecite dok se sir ne istopi.

Izvor: Stvar ukusa